KKTC Meteoroloji Dairesi'ni acilen kapatın!

Yayın Tarihi: 31/07/15 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Haber SMS paketlerinden birinden gelen bir mesaj nedeniyle asabım bozuldu yine dün... Şöyle diyordu: "Meteoroloji önümüzdeki hafta sıcak havanın etkili olmaya devam edeceğini duyurdu. 41 dereceye çıkacak".

Kışın da böyle 'işkembeden' tahminler yapsalar ya!

Koca kış tek yağmur tahmininiz tutmadı. Özellikle de 'yağış' konusunda… Hava açık, dediniz çamur oldu; yağmur dediniz güneş açtı. Perşembeye kadar 'sağanak' dediniz. Pazar oldu, tık yok! (Kalıcı ve tek teselliniz Meserya'ya akşam saatlerinde tükürüp geçen bulutlar)

**

KKTC Meteoroloji Dairesi'nin, devlet haber ajansları (BRT, TAK) aracılığıyla geçtiği, sözüm ona kamuoyuna duyurduğu tek tahmin tuttu ise bu kış eğer, billahi ben de Mikâil'im! (1)

Özellikle kış boyu, hiç yoksa 30 kez "bu hafta… yarın, perşembeye kadar" gibi tahminlerle yağış var, dediler. Teki tutmadı… Bereketli, bol yağışlı bir kış geçti ama Meteoroloji değil günü, haftayı bile tutturamadı.

Ülkemizde tek bir haber merkezi yok ki mensupları, KKTC Meteoroloji Dairesi'nin tahminleriyle dalga geçmesin. Artık bu konuda duyuruları gazetelerin ön sayfasına koymaktan dahi çekiniyoruz. Çünkü yayımcı olarak rezil oluyoruz…

**

Şimdi diyeceksiniz ki ne iddialı laflar... Ne câhilce, ilim yoksunu yaklaşımlar…

Hiç de bile! Nereden mi biliyorum?

Biliyorum çünkü işe çoğunlukla "bisikletle" gelip-giden biriyim… Bu nedenle her akşam yatmadan evvel yaptığım son iş, havanın yarın yağışlı olup olmayacağı ile ilgili bakınmak…

Zira ben değil, bisikletim biraz asortik. Çünkü elektrikli…

6 saatte dolan şarjı, pedal çevirmeksizin düz yolda 40; meyilde 30; yokuşta 20 yapıyor. İşe seyahatim 15-17 dakika sürüyor. Yani Lefkoşa'da, lüks arabaların aksamını dağıtan ünlü yollarında bir nevi scooter kullanmaya çalışmaktayım.

Elektrikli bisikletimin tek kusuru ise 'ahmak ıslatan' dahi olsa yağış altında kullanmanın 'pil aksamına' vermesi muhtemel zarar. (su birikintisinden geçmek de yasak)

Yani kışın, çoğunlukla yağışın değil 'o gün' olup olmayacağını, eğer yağacaksa saat aralığını dahi bilmek zorundayım: Belki öğle saati yağacaktır ama sabah işe bisikletle rahatlıkla gidebilirim… Yahut belki işe yağmursuz bir sabahta gidecek ancak -akşam yağış olabileceğinden- bisikleti işte bırakarak dönmek durumundayım.

Yani güncel yaşamımda yılın yaklaşık 6 ayı boyu böyle bir dikkati takip ederek bu köşeleri yazabilmekteyim.

**

Diyeceksiniz ki Meteoroloji Dairemiz senin zevklerine, anormal yaşam stiline ya da mahkumiyetlerine dönük hizmet vermek zorunda mı?!

Vermek zorunda efendim!

Çünkü akıllı cihazımıza 2 dakika 19 saniyede indirebildiğimiz "Yahoo Weather" adlı program, bunu dünyanın neresinde olursanız olun yapabiliyor. Tanınmayan KKTC'nin hangi sele kurban gidebileceğinden, Namib Çölü'ndeki kum fırtınalarına kadar her türlü bilgiyi güncel geçiyor bu program…

Evet, evet dalga geçmiyorum. Yağışın hangi saat aralığında, hangi bulut tipinden, ne miktar şiddette ve hangi cins rüzgârın içinde hatta ve hatta damlaların hangi yöne doğru savrulacağını bile –ben ve elektrikli bisikletim kış boyu buna şâhit ki- veriyor.

Meteoroloji Dairesi, devamlı surette batırdığı, özellikle de yağış hakkında sapkın, aşkın ve bütünen asılsız tahminler yapacağına "Yahoo Weather"dan alsın kopyalasın-yapıştırsın.

Koca daire bana hizmet vermeyecekse kime verecek!

Eşek kadar adamım, yalan söyleyecek değilim! Her gün hava tahmini takip etmek durumunda olan bana, tek faydası olmadı diyorum bu dairenin…

Kapatın gitsin…

(1) Mikâil: Semâvî dinlerde 4 büyük melekten biri. Evrendeki meteorolojiden sorumlu âmir olduğu zannedilir. 'Yetkisiz' olup fonksiyonu Mevlâ'nın işlerini hayretle izleyip, şükretmekten ibarettir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.