Peşkeş değilse Peşkir!

Yayın Tarihi: 21/08/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

"Biz tehlike aşkının, enerji ve cesaret alışkanlığının şarkısını söylemek istiyoruz"

Filippo Tommaso Marinetti, "Manifeste du futurisme", Le Figaro, 1909

Türkiye'de 7 Haziran Genel seçimleri ardından yaşanan ve terörü de içeren karmaşık süreçle uluslararası rezervler âdeta eridi.

Dolar yüzde 8,7 arttı; Döviz gelirleri düştü… Son iki ayda kredi kartı ve bireysel krediden 310 Bin yeni batık kontenjan oluştu. Protestolu senet sayısı yükseldi; Kısa vadeli borç yükü büyüdü…

İşsizlik tırmandı. Borsa kan kaybetti…

Faizde 0.38 puanlık artış oldu; gram altın 4 yılın zirvesinde…

Gribal enfeksiyonlu Türkiye'nin içinde bulunduğu vahametin önü de sonu da kestirilemiyor…

Bu gribin bizi burada ne denli bir sıtmaya düşürdüğünün ise henüz farkında değiliz. (Bu arada Kanada Uzaya asansör projesine patent almış)

**

Peki, erken seçimin zarûri olduğu 8 Haziran sabahı âşikar olan Türkiye'nin yanı başı komşusu Yunanistan'da "Trakyalı Çipras" ne yaptı?

Partisindeki Hayır-cıları 'inanmadım ama imzalamaya mecburdum' diyerek temizledikten sonra Antik Yunan tarihinden bu yana görülmemiş bir surette ülkenin 14 havalimanını peşkeş çekti!

Kime?

Kime olacak şansölye Merkel'e…

Yani didişerek şöhret bulduğu kulübün yegâne kraliçesine…

'Parlak çocuk Çipras'ın son işleri hakkında "peşkeş" kelimesini kullanışımızı ağır bulanlar, homurdanmadan evvel 3 kuruşluk 5 metrekare Ercan Havalimanımız için sol jargondan ne büyük, muhteşem laflar ettiğini hatırlasınlar iyi olur!

**

Evet dün istifa edip havlu atmadan önce, kravatsız-nâm Çipras'tan gelen son haber bu!

Almanya'nın en büyük havalimanı işletmecisi Fraport'un uzun süren görüşmelerden sonra Yunanistan'daki 14 havalimanının işletmeciliğini alacağı açıklandı geçtiğimiz gün…

14 havalimanı 40 yıllığına Almanya'nın.

Havalimanlarının işletmeciliğinin Fraport'a satış maliyetinin 1 milyar 234 Milyon Euro olduğu ifade ediliyor...

Ünlü Frankfurt Havalimanı'nı da işleten Fraport'dan yapılan açıklamaya göre, satış kararı Yunanistan ile devam eden görüşmelere temel oluşturacakmış!

Bizzat Çipras tarafından açıklandığı satış kararının, Yunanistan için belirlenen 86 Milyar Euro'luk 3'üncü yardım paketinin bir koşulu olduğu belirtiliyor.

Sosyalist Çipras'ın 480 dolar değerindeki MontBlanc: The Meisterstück Platinium Line Legrand Ballpoint Pen marka kalemi değil derdim!

İnsan O'nun gibi göstere göstere gelen bir inkısal-i hayali seyrettikçe Kaddafi gibi -son nefesine kadar- hakiki ant-i emperyalistlerin Komünist Manifesto tadında yazdığı "Yeşil Kitabı"nı bir daha okuyası geliyor!

**

Yunan halkı tarih yazdı ama liman peşkeşleriyle Çipras, son bin yılın en büyük hayal kırıklığı… (Ya Doğu Makedonya Trakya Eyalet Programı'nı açıklarken ettiği o laflar! İlahi! O ne biçim popülizm öyle! )

Çipras'a ilişkin 'ama, fakat…' diyerek kendini kandıralar, en evvel kendi ideolojilerine ihanet ederler ve tıpkı sistemi meşrulaştıran Trakyalı Çipras gibi 'sürdürülemez bir heyecanla' kalp ritmi bozukluğu yaşarlar…

Aslına ihânet eden, her hangi kanattan olursa olsun bunu yaşar!

Obama bile en azından ten rengi nedeniyle devrimci sayılırdı!

Ölü toprağıyla gasl eden Avrupa soluna mezar taşını diken Çipras'ın çıktığı sahneyi ibretle izliyoruz...

Çipras emperyalizmi' gerçekten de nefes kesiyor…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.