Şapkanın iki tavşanı: Baykal ve Türkeş

Yayın Tarihi: 28/08/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

"Politika paranın yerine insanların ortaya sürüldüğü bir oyundur"

Napolyon Bonapart

Türkiye'de Haziran ayında yapılan seçim sonrası siyaset arenasında -seyredenlerin nadiren gözlemleyebileceği- usta hamleler yadsınamaz…

Hangisi daha enteresan doğrusu karar veremiyorum…

Düşünüyorum, düşünüyorum; Yine de karar veremiyorum. Yanıtını bulamadığım, siyaseten şok edici olan ne idi?

Soru şu: 7 Haziran'dan bu yana şapkadan çıkan hangi tavşan daha enteresan?

Baykal mı, Türkeş mi?

**

Hangisi, hangisi…

Deniz Baykal'ın seçimden hemen sonra Aksaray'a çıkışı ve Erdoğan'la derin mâzisini yâd edişi sonrası CHP içinde yaşanan titreşim… Ve sonrası Baykal'ın TBMM'de tosladığı hayal kırıklığı sebebinin –çok enteresan bir surette- MHP oluşu…

Bu mu daha hokus pokus yoksa Alpraslan Türkeş'in büyük oğlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in AK Parti'nin seçim hükümetinde, HDP ile birlikte yer alarak 'Hayır-cılar koalisyonuna' çektiği rest ile Davutoğlu'nun kuracağı seçim hükümetinde bakanlığı kabul ederek Bahçeli'nin "AK Parti HDP ile hükümet kurdu" söylemi üzerine oluşturacağı besbelli olan 'seçim oyununu' bozması mı?

Gerçek şu ki politika, daima tetiği ne zaman çekeceğini bilme ustalığı oldu.

Ya Baykal'ın geçtiğimiz günlerde verdiği "ben meclis başkanı olsaydım, koalisyon kurulurdu. Erdoğan da buna sıcak bakıyordu" röportajı?

Ya şimdi "Tuğrul partiden atılmazsa MHP'ye artık asla oy vermem!" diyen bir gurup alperenlerle; "bakma sen Bahçeli ile olmaz, olmuyor işte" diyen bir gurup milliyetçi ne olacak?

Siyaset arenasında Bahçeli'nin Kıbrıslı Alparslan Türkeş'in mirasyedisi dediği Tuğrul hamlesi sonrası bu skala nereye dağılacak!

Türkeş adını MHP'den ihraç, hangi basiretle göze alınacak!

Ya Baykal! Acaba Kılıçdaroğlu'nun atlatacağı 1 Kasım sonrası hangi ajandanın başında?

MHP'yi "Truva Atı" Tuğrul trojanı ile; CHP'yi ise Baykal kılıcı ile sarsan Erdoğan'ın siyaset şapkasından 1 Kasım'a kadar acaba daha ne şok edici şeyler çıkacak!

Asla öngörülemez bu iki tavşan, Baykal ve Türkeş'ten başkası değil…

Baykal, CHP'de alerjiyi, Türkeş ise MHP'de anti Bahçeli kanadını mı temsil ediyor!

Algının bu olması bile yeterli…

Siyaset başkalarına sezdirmeden 'değişme' sanatı değil midir?

Belli ki hokus pokus sürecek…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.