Türkeş... 'Hemşerilik' başka bir şey tabii!

Yayın Tarihi: 23/09/15 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

"Bî - günahım Hak bilür devletlü sultanım baba

Bî-günâhım deme bâri tevbe kıl cânım oğul"

Kanuni Sultan Süleyman (Muhibbi)

Tuğrul Türkeş AK Parti rozetini taktıktan 48 saat sonra aynı zamanda "Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı" sıfatıyla KKTC'ye, baba ocağına geldi…

Tabi adaya "AK Partili" gelince anlaşılan işler renk değiştirdi!

Hangisi 'hayret verici' doğrusu bilinmez ama 'oğul Türkeş', önceki gün geçici kabinede aldığı sıfatla ilk yurtdışı gezisini gerçekleştirdiği KKTC'de "ülkücülerin" protestosu; bizimkilerinde üst düzey "övgüsüyle" karşılandı…

Bir grup ülkücü, merhum MHP lideri Alpaslan Türkeş'in doğduğu ve 8-9 yaşına kadar yaşadığı harabe halinde olan Lefkoşa'daki doğduğu eve ve Tuğrul Türkeş'in ziyaret ettiği Dr. Fazıl Küçük'ün anıtı önüne protesto pankartları astı.

Dediğim gibi Türkeş, gelmeden evvel "hedefimiz AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapmak" deyiverince KKTC ziyareti de anlaşıldığı üzere renk değiştirdi!

Nitekim KKTC'deki kabullerde Türkeş'in "Kıbrıslılık" kimliği damga vurdu…

Türkeş tüm ziyaretlerinde bir "nasipten" bahsetti.

O da ilk kez Kıbrıs kökenli birinin Türkiye'de "Kıbrıs İşlerinden Sorumlu bakan" olarak görev almış olmasıydı…

'Nasip' dediği doğru idi.

Nitekim son anda –biraz da sitem ederek- kaptı bu görevi…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu tantanalı "ilk-lik" mevzusu hakkında "beni çok mutlu etti, sevindirici, anlamlı…" derken hükümet kanadından perde daha da yüksekti.

ODTÜ'de "kimyalı" yıllarını yâd ile olsa gerektir Başbakan Ömer Kalyoncu, "Bugün her iki tarafı da Kıbrıslı olan buluşmalar yapmaktan onur duyuyorum; Umarım görevleriniz devam eder ve daha sık karşılaşırız" diyerek Türkiye'deki 1 Kasım seçimleri için de temennisini dile getirmiş oldu Türkeş'e…

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ise bu görevde bulunmuş eskilere ayıp etmek istemedi ve "Başkaları anlamıyor\ anlamadı anlamında değil ama bizi en iyi anlayacaklardan birisi sizsiniz diye düşünüyoruz" dedi…

İşte "hemşerilik" böyle bir şey olsa gerek!

**

Oğul Türkeş'in KKTC'de ziyaretinde bana göre en dikkat çeken şey ise Cumhurbaşkanı Akıncı'nın seçilişi sonrası Kıbrıs Sorununda ivme kazanan "müzakere sürecine" basın önünde hiç ama hiçbir surette değinmemiş olmasıydı…

Doğrusu bu durum, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu olup da zaman zaman adaya gelen Başbakan Yardımcılarından hiçbirinin hiçbir dönem yapmadığı bir şey!

Türkeş, öğrendik ki bazı kanaatlerini kapalı kapılar ardında dillendirdi.

Türkeş'in Başbakan Davutoğlu ile ada ziyareti öncesi yaptığı görüşmede "Kıbrıs ziyaretinin de gündeme geldiği" Türkiye'de basına yansımıştı.

Kati surette anlaşılan o ki Davutoğlu, bu hususta Ankara vekil adayına sıkı tembihte bulunmuş ve "Aman ha! Basın karşısında müzakere sürecine değinme, Kıbrıslılık da kal" tavsiyesinde bulunmuş…

3. Cumhurbaşkanı Eroğlu görüşmesinde dahi -ki Derviş Eroğlu Kıbrıs Sorununa özellikle girdi- Türkeş, basın oradayken oralı olmadı.

**

Tuğrul Türkeş'in 1 Kasım'da "tek başına iktidarı" hedefleyen AK Parti'de –ki koalisyon da olsa- kabinede aynı görevde kalacağı besbelli… Sayın Türkeş'in Kıbrıs Sorununda ne denli "şahin" olduğu hakkında ağzını açacağı muhakkaktır.

Yani oğul Türkeş, yüzüne "hemşerilik" üzerinden iltifat ederek kontrol edebileceğiniz biri değildir.

Nitekim kendisi, bu küçücük adanın -nasıl olduysa aynı anda yetiştirebildiği- iki büyük "Turancı"dan birinin evlâdı, diğeri merhum Denktaş'ın da siyaseten en entel mirasçısıdır.

Yani yakın gelecekte bir 'Denktaş vasiyeti' olan "Türkiye'nin Kıbrıs'ı gözden çıkardığını anlarsanız propaganda için Türkiye'ye, Anadolu'ya koşun" tavsiyesini en alasından –üstelik AK Parti adına- uygulayabilir Oğul Türkeş..!

Sanırım "vekil transferlerine" zaten kronik olarak alışık olan KKTC siyaseti, "transfer yıldızı Türkeş'i 'bağrına' basmaktan şimdilik çekinmemişe benziyor.

Kim bilir belki Türkeş'in "hemşeri damarı" Türkiye'den Su ve Kablo ile Elektrik konusunda ve bilhassa yenilenecek olan Ekonomik Program konusunda ileride orta yolu bulabilir.

'Hemşerilik' neticede "hemşeriliktir" ama değil mi!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.