Talat, Derya'ya soruşturma açacak mı?

Yayın Tarihi: 19/04/16 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Çok ilginç bir tablo var ki o da hükümetten çekilen UBP olduğu halde sarsılan CTP oldu…

Oysa suyu ala'sından özelleştirdiğini unutturup, sine-i millet yolunda eli güçlenmiş olmalıydı.

Ne var ki üst düzey CTP'li yöneticiler ile yayın organları ekonomik protokole "diklendik" diyerek "yalanlara" sığındı…

Kusura kalmayın siz parti koridorlarında "bu gazete bize düşmanlık ediyor" diye gezinerek dişlerinizi sıksanız da biz, işe bisikletle gidip gelen gazeteci zümredeniz.

Anamızın dahi "sıkmalarına" karakteren tahammülümüz yoktur!

Midemiz hassas, vicdanımız da halen temizdir.

**

Dedik ya çok ilginç bir tablo var, o da hükümetten çekilen UBP olduğu halde sarsılan CTP oldu, diye…

Genel kanıya simetrik olarak CTP Genel Başkanı Talat'ın 8-9 ay önce istikbale ilişkin öngörülerinin hiç birinin tutmadığı dikkate alınırsa bunun ilginç olmaması gerekir…

Nitekim tarihi kişiliği ile ruhani lider devam ediyor konuşmaya: İki hafta önce Yeni Düzen manşetinde 'Türkiye'nin istediği DPÖ işi kabul edilemezlerimizdendi" derken dün çıktığı televizyon programında "DPÖ pat diye çıktı benim için. Ben zaman zaman bilgi istedim, bilgi aldım. Ama bu da var diye uyarılmadım. DPÖ'nün lağvedilmesinin konuşulduğu söz konusu imiş. Benim bu konuda hiçbir zaman bilgim olmadı..." diyor…

İşi daha da ileri götüren Sayın Talat, iç dünyasında arzu ettiği "top yekûn havuz medyası" ülküsüyle önce parti içi muhalif seslerin parti gazetesinde yer almaması talimatı veriyor ardından da Kıbrıs Postası'nın Başbakanlığın Türkiye'ye ilettiği resmi önerilerin basılması hakkında ise "CTP düşmanlığı yaparsanız her şeyi basmak uygundur tabi…" diyerek Aristo mantığı gereği gazetecilik mesleği içinde hiçbir ip ile sapa uyduramadığım laflar ediyor.

'Hazreti Ömer adaleti' vadederek gelen Genel Başkan, Allah'a şükür ki Başbakanın bir Cuma akşamı bizi "yalanlama" adı altında itiraflarını döşediği açıklamasında belirttiği "biz telekomünikasyon önerisi göndermedik" lafından 30 saat sonra KKTC'nin Telekomünikasyon önerisinin Kamu-Özel ortaklığı ile özelleştirme olduğunu "ıslak imzasıyla" belgelediğimizden bahsetmiyor!

Zira bu konu hakkında bahis açan battıkça batıyor…

**

"Ekonomik Protokole diklendik işte…" propagandası resmî evrakla akamete uğrayan CTP'de yeni ajandanın artık kurultay olduğu daha da aşikâr…

Genel Başkan kurultay tarihini Kasım yerine öne alıp erkene çekeceğine "Biz Soyer döneminde zaten protokol yüzünden iktidardan gitmedik mi? Biz aynı şeyleri yaşamaya mahkûm muyuz" diye soran bazı partili isimlere karşı disiplin soruşturması başlatmak istiyor… (gerçi belgelere göre Soyer döneminde 'diklendik' dediğiniz şey de gerçeği yansıtmıyor mu acaba? Zira protokol süresinin bitmesine 1 yıl vardı).

Sosyal medyanın "çok tehlikeli olduğu" görüşünü tıpkı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği kelimelerle dile getiren Talat, yalnızca bize kızmıyor… On dakikalık konuşma periyodu içinde aklına kim gelirse çatıyor…

Aynı Genel Başkan, DPÖ konusunda son süreçte toplumun gözünün içe bakarak "DPÖ Başbakanın gözünden kaçmış. Zaten hastaydı… Başbakanlığın UBP'li müsteşarı, biz onu müşâvir yapmayalım diye yerinde tuttuğumuzdan araya sıkıştırmış" diyerek 3 boyutlu "sıkan" vekil Doğuş Derya hakkında "seçmenle dalga geçmek ve kamuoyunu yanıltmak ve bu nedenle partiye zarar vermek" soruşturması da başlatacak mı?

Ya CTP'de Altıok'un bahsettiği "AK popolar" ne olacak?

O da mı parti disiplini soruşturmasından azade kalacak?

Yoksa ki neticesinde "benimki kara" mı denecek!

**

Meclisin en genç ve parlak vekili olarak, üstelik komite tecrübesi içinde Derya Hanımın geçtiğimiz haftalarda bu konuda söyledikleri (doğrusu birileri yutar diye söylemeyi denediği şeyler) seçim günü hatırlanmayacak mı?

Bu nasıl bir gençlik denerek hatırlatılmayacak mı!

Sayın Derya, Genel Sekreterinin ve kabinedeki bakanların "doğruladığı" haberlerimiz hakkında toplumu "en katmerlisinden" yanılttığı için özür dileyecek mi, dilemeyecek mi?

Neden bu 3 boyutlu (Gözden Kaçma-Hastalık-UBP'li müsteşar) laflarını ettiğini izah etmeyecek mi?

Tüm bu kaos arasında bunu da bir bilsek doğrusu iyi olur...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.