MHP de UBP gibi mahkemelik olunca...

Yayın Tarihi: 16/05/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Türkiye'de MHP'nin parçalanma süreci son aşamaya geldi.

Büyük darbe, oğul Türkeş'in ihracı ile başlayıp, AK Parti'ye geçişi ile "feraha" erişip Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olması ile devam etmişti…

**

Bir merhale olarak siyasette aktörler mahkemeye düştüğü ve siyaseten de akıbeti "bir yargıcın" kararına kaldığı an bu, her ne olursa olsun "bitişin" resmidir.

MHP'nin yaşadığı ve dün Anadolu Otel önünde artık çığırından çıktığı anlaşılan Kongre düğümü, siyaset açısından talihsiz bir durum…

Ve görünüm…

Bilindiği gibi dün MHP'li muhalifler, kurultayın yapılması planlanan otele çıkan yol üzerine kurulan polis barikatı önünde toplandı.

Dört genel başkan adayının alana gelmesinin ardından ortak açıklama yapıldı.

Öfkeli delegeler…

İmzalar…

ve yumruklar.

Kabaca muhalifler, 2018'de yapılacak kongrenin geç olduğunu, 2016'da yapılması gerektiğini, önden de bir tüzük kurultayı "çekilmesi" gerektiğini düşünüyor.

'Bu genel başkanla olmaz' diyorlar…

Bu konuda kararı Yargıtay, Mayıs sonunda verecekmiş…

Kararı dosya üzerinden öne çekebilir miymiş çekemez miymiş…

**

KKTC'de siyaset, mahkemeye düşmenin bedelini ödedi ve ödemeye de devam ediyor.

Biz bu işi biliyoruz.

Tartışma bizde devleti kuran Ulusal Birlik Partisi'nin 2012-2013 boyunca yaşadıklarıyla bire bir örtüşüyor.

Biz de farklı olarak aynı zamanda Genel Başkan olan Başbakan, -bilahirpartilileri tarafından da mecliste el kaldırılarak hükümetten düşürülecekti- parti muhaliflerinin kongrenin birinci turunu mahkemeye taşıyıp yargı kararıyla ikinci turunun yapılmasına hükmedişi ile parçalanma sürecine girmişti.

UBP'nin Onursal Başkanı olan dönemin Cumhurbaşkanının da yoğun müdahil oluşu ile tetiklendiği bilinen süreç, bizi siyasetin bugünkü yerle yeksan itibarına kadar getirdi.

Hatta Türkiye'nin de sürece elini kolunu bulaştırması aslında UBP'yi değil, siyaseti perişan etti.

**

MHP'de de aynı şeyler; aynı tartışmalar.

Tüzük ve Usul…

Esas ve karar…

Birinci tur, ikinci tur, Ara Emri…

Delege imzası…

vebizim Aşina olduğumuz o ünlü salt çoğunluk…

Siyasetin kendi kendine düştüğü ve kaderiniaslında ne yapacağını da bilmeyen yargıya teslim edişi,bizde diğer partiler gibi UBP'ninde seçimden yırtarak bir şekilde Genel Başkanını değiştirmek yoluyla- girdiği toparlanma sürecine rağmen parti içi barıştan yoksun ilerlemektedir.

Biz de bu hallerin ibreti çoktur.

Sonucu da…

MHP'de o yolda…

Şimdilik AK Parti'yi bölmeyi başaramayanlar MHP'yi böldü.

Geçmiş olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.