FETÖ 'Yavruvatanı' pas mı geçmiş!

Yayın Tarihi: 01/08/16 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Son ve nihai çektikleri kanlı fişekle sivil otoriteyi belirleme ya da indirme imkânı olmadığı son kez ortaya çıkan;

sosyolojik tabanı olmamasına rağmen sahip oldukları etkili pozisyonlar eliyle her konuda "kendi politika ve ajandasını" güden "Nur-suz bataklık" FETÖ, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir…

KKTC'de başta iktidarın ve "olacak olanların" en evvel bunu kavraması lazım.

Meselenin tanımı anlaşılmazsa teşhis ve tatbikde "tutuklukla" başlayan süreç, Türkiye-KKTC ilişkilerini daha da bozar.

Yakın döneme kadar bir "terör listesi" olduğunu dahi bilmeyen (ama her türlü Türkiye desteğini de alabilmiş olan) bir Dışişleri Bakanımız olduğunu henüz anladık.

Âdeta ayıp olmasın diye FETÖ'yü terör listesine şeklen almayı dahi Türkiye'deki OHAL hatırına yaptık.

**

FETÖ ile sadece polis, yargı, bürokratik-idari ve siyasi yargı kararları ile mücadele edemezsiniz. Ezoterik beslemelere açık bir tür "biyonik robotlara" dönüşen örgüt mensuplarınınher kesimden, meslekten profesyonel orduları var…

Aralarında bugüne kadar ne adını duyduğumuz ne de bayrağını görmemiş olduğumuz yüz elliye yakın ülkede temel prensipleri "bizden adamlar her yerde olmalı" yaklaşımı ile "bakan kulisi" yapıyorlar.

"Yavru" denen "vatan" da mı organize olmamışlar denmek isteniyor!

Tıpkı IŞİD ve PKK gibi kategorik Batının bir aparatı gibi "politika" güden FETÖ, KKTC'de kesinlikle kavranmış değil.

KKTC Polis Okulu'nun Türkiye'de 17-25 Aralık sonrası kapatılan Polis Akademisi ile işbirliği içinde liste çektiği basına yansıdı.

Türkiye'de olduğu gibi burada da Siyasi İşlerle ilgilendikleri yazıldı.

Buna yaklaşım "ben onu bunu 20 senedir tanırım, içki de içer, hem kıskancın biri iftira ediyor" gibi sığ ve konuya tamamen "yabancı" yaklaşılır ve sonrada panikle "sağa sola" telefon edilirse daha başımıza neler geleceğinibilmiyoruz demektir.

ABD bile Genelkurmay Başkanını gönderirken bizdeki güvenlik bürokrasisinin "anlamaya" çalışmak yerine "savunmaya" girişme refleksi de dikkat çekiyor.

**

Öte yandan daha ilk günden 'Kıbrıs'ta askerin bu işte olduğuna inanmıyorum' ya da 'KTBK'da sıkıntı yok' derseniz ya da TSK'daki 10 Kolordudan biri olan Kıbrıs'taki birlik 'temiz' demeye kalkarsanız haftasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı'nın darbenin başarılı olması halinde sıkı yönetim komuta kademesi içinde vatan hainlerinin "olurunu" almış olduğu ile yüzleşiverirsiniz.

Ayrıca tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderilen Kara Kuvvetleri Cari Harekât-Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Âdem Boduroğlu'nun ortaya çıkan savcılık ifadelerinde; cuntacıların Kıbrıs'ı es geçmediği, KKTC'deki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'ne de ne olduğu belli olmayan "gereğini yapın" talimatı verdiği ortaya çıktı.

Üstelik biri Genel Kurmay Başkanını bizzat derdest eden son iki halef-selefKKTC Sivil Savunma Başkanları ile burada 4 yıl yaşadık biz… Boş mu durdular burada…!

Ya YÖK'teki gözaltılar…Biri Denetleme Kurulu Başkanı çıktı.

Yani KKTC'deki üniversiteleri demetlemekle sorumlu olan -hatta buna kurumsal imza atan- ama bugüne değin hiçbir "denetim" yapmayan ve belli ki kasten yapmadığı anlaşılan biri...

Üniversite adasıyız diyoruz, bin bir çeşit abartılı reklamını yapıyoruz. Yani bu örgütün temel sermayesi olan "öğrencinin" cennetiyiz ama FETÖ organizasyonu yokmuş bizde yok öyle mi!

**

İş dünyası şimdiden sağda solda Türkiye ile "uzlaştık" mesajları vererek tur bindirmeye beyhude çalışmasın.

FETÖ'nün KKTC'de parası var…

Sponsoru var, iş takibi var.Etkiliadamı; sorumlusu var. Casusu var, ajandası var...

Şaşırmanın, inkâr etmenin, küçümsemenin anlamı yok. Pek çok ülkede olduğu gibi biz de de varlar ve köklüler…

FETÖ'nün "yavru-vatanı" pas geçtiğini düşünenlere "saf" bile denmeyecek.

17-25 Aralık sonrası "Kırmızı Kitaba" konu olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehditte ilk sırada yer alan bu yapının KKTC ne işler pişirdiği biliniyor.

Kıbrıs, FETÖ'nün aynı zamanda bir dış politika mecrasıdır ki Türkiye'de dahi henüz tam olarak –özellikle son beş yılda- Dış Politikada ne denli "etkili"ya da "belirleyici" oldukları bilinmiyor.

Türkiye'deki "beş aşamalı" sıkı eylem planı,gürültülü ya da sessiz olarak buraya muhakkak yansıyacak ya da yansıyordur.

Türkiye için nicedir bir "ulusal güvenlik" meselesi olan FETÖ'nün KKTC'deki "gereğinden" ürkmeye lüzum yok.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.