Sayın Başkan Nikos Anastasiadis; siz neyin peşindesiniz?

Yayın Tarihi: 01/07/16 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Dün Rum basınında okuduk…

Politis Gazetesinin manşet haberi…

"2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın 26 Mart 2014'te Limasol'da düzenlenen bir konferansa katıldığı sırada konferans salonunu basan ve olay çıkardıkları için yargılanan ELAM üyesi üç kişiden ikisi dün Rum mahkemesi tarafından suçsuz bulundu."

Aya Napa'da yaşanan ve infial yaratan saldırı olayının haftası çıkmadan, başta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olmak üzere, Kıbrıslı Türk yetkililerin yaptığı 'suçluları cezalandırın' çağrılarının yapıldığı bir ortamda, aleni, açık ve net olarak Talat'a saldıranları suçsuz bulmak ne demek?

Talat'ın konferans verdiği salonda yaşananlar an be an kayıtlıdır ve Elam'ın bu olayların baş suçlusu olduğu aşikardır.

Şimdi durum bu kadar aleni iken, son 1 haftamız Aya Napa olayı ile geçmişken, sadece bizim tarafta değil, Güneyde bu saldırıların failleri cezalandırılsın diye çağrılar varken, tutup aleni bir olaydaki zanlıları 'suçsuz' bulmak açık ve net olarak provokasyondur.

Özellikle de Kıbrıs Türk toplumunu Kıbrıs Rum toplumuna karşı derin bir güvensizliğe itmektir…

Hiçbir güven yaratıcı önleme imza atmamama şöyle dursun, bunun gibi güvensizlik yaratan icraatlar ile ne yapılmak istenmektedir?

Kıbrıs'ta toplumlararası büyük bir güven bunalımı yaratmak çözümsüzlüğe hizmet edeceğine göre, demek ki bu kararı alan Rum yargısının amacı çözümsüzlüktür.

Hal böyle iken, Rum Adalet Bakanının hiçbir tavır almaması, hiçbir tavır geliştirmemesi, Rum Liderliğinin bir suçu, bir aymazlığıdır.

Hayır, en hafif şekilde yazabilmek için kelimeleri özenle seçiyorum ama yettiniz be arkadaşlar.

Larnaka'da bir müzisyenimizi bıçakladılar, neredeyse öldürüyorlardı, zanlıları beraat ettirdiniz.

Geçtiğimiz yıl 15 Kasım'da bizzat Rum Eğitim Bakanının izni ile bir sürü çocuğu yollara döküp Kıbrıslı Türk arabalarına saldırttınız, faillerini hala daha adalete teslim etmediniz.

Şimdi de Eski Cumhurbaşkanı Talat'a saldırıda bulunanları beraat ettirerek, bizdeki malum çevrelere güzel bir gol pası veriyorsunuz…

Sayın Başkan Nikos Anastasiadis; siz neyin peşindesiniz?

Trodos Dağları yangınında işbirliği yapmamak için size şartsız yardım öneren Türkiye'nin elinden kurtulmak için kalkıp yardım etmek isteyene şart koşmanızı ve bütün süreçte canını dişine takıp işbirliği yapmak isteyen Mustafa Akıncı'yı sürecin en mağduru durumuna düşürdüğünüzü görmedik sanmayın.

Ardından bütün haftayı Aya Napa saldırısının Kuzeyde yarattığı etkiyle uğraşarak geçiren Mustafa Akıncı'ya yukarıda belirttiğimiz 'suçsuz bulma' işi ile bir darbe daha vurmak mı amacınız?

Bugüne kadar yaşanan saldırılarla ilgili, kimseye caydırıcı ceza verme, olayları ört bas yoluna git bu da yetmezmiş gibi, tut, böylesi bir ortamda saldırganları bir de suçsuz bul…

Ne demek yani?

Bundan sonra saldıracak olanlara 'saldırın da bir şey olmaz' mesajından başka ne demek bu?

Kuzeyde tek bir olay meydana gelmezken, hiçbir Kıbrıslı Rum'a saldırı yapılmazken, Güneyde türlü türlü olaylarda, ama ırkçı ama başka mesele yüzünden saldırılar devam etsin, siz de seyredin…

Sadece siz değil, başta AKEL olmak üzere diğer çözüm çevreleri de çağrı yapmaktan başka seyircilik yapıyor…

Sayın Başkan Anastasiadis,

Sizin çözüm istediğinizi düşünmek istiyorum ancak belli ki çevrenize, en yakınınıza öbeklenmiş çevreler çözüm filan istemiyor.

Mesela söz konusu karara imza atan Rum yargısının başındaki Adalet Bakanınız…

Mesela 15 Kasım protestolarına katılması için öğrencileri teşvik eden Eğitim Bakanınız…

Mesela en yakın çalışma arkadaşınız, yaptığı tüm açıklamalarla çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet eden sözcünüz…

Ne olacak Sayın Başkan?

2016 sonunda kadar zamanı geçirip sonra da seçim derdine düşeceğinizi mi sanıyorsunuz?

Böylece yıllardır devam eden ucu açık müzakere gidecek mi sanıyorsunuz?

Geçen hafta Ankara'nın açıkça "2016 sonuna kadar oldu oldu, olmadı başka vizyonlara bakarız" lafı oracıkta dururken; çok güvendiğiniz, uğruna eski müttefikiniz Filistin'e çalım attığınız İsrail, Türkiye ile dost oldu, haberiniz var mı?

Çok güvendiğiniz Putin ile Erdoğan barıştı, şimdi buluşup kucaklaşacaklar, farkında mısınız?

Adanın garantörlerinden İngiltere çatır çatır AB'den çıktı, bu işin etkisi Allah bilir ne olur, farkında mısınız?

Yani diyeceğim şey şu Sayın Başkan: sizin Kıbrıs politikanız çöktü, sona erdi.

Çok gitmez, 2017 başı ile birlikte, Kuzeyde tamburam çalar, siz de 'işgal' ve garantörlük türküleri eşliğinde ağlarsınız…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.