Yalancının mumu...

Yayın Tarihi: 14/08/16 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Her gün Rum basınını takip eden oradan haber çeviren, türlü kaynağı olan birisi olarak olanların farkındayım.

Görevi sadece Rum basınında çıkan hamaset haberlerini çevirmek olan devletin resmi haber ajansının itinayla seçmediği bu okuduğumuz haberlerde, DİKO gibi, EDEK gibi partilerin Rum Lider Nikos Anastasiadis'e karşı durmak bilmeyen bir saldırısı var.

Bu saldırılar genelde "Anastasiadis masada çok pasiftir; tüm ipleri Akıncı'ya kaptırmıştır. Akıncı ne derse kabul eder, devlet elden gidiyor" tadındadır.

Tanıdık geldi değil mi?

Biliyorsunuz, bu yukarıda saydığım partiler, ki şimdi onlara ELAM da katıldı, katıksız çözüm karşıtıdırlar.

Güneydeki söz konusu çevrelerin Kuzeyde de mütekabilleri bolca mevcuttur…

İşte Başbakan da geçen gün fırtınalar yaratan açıklamasında Akıncı için "eziktir, bütün ipler Anastasiadis'in elindedir" demekte lafı "Akıncı bizi satıyor" karalamasına getirmektedir.

Gerçi cevabını çok sert bir şekilde Cumhurbaşkanından almıştır ama kamuoyu günlerdir bu konuyu konuşmakta, tartışmaktadır.

Yani anlayacağınız, hem Güneydeki hem de Kuzeydeki çözüm karşıtları, kendi liderlerini, Türk ya da Rum işbirlikçisi olarak suçlamakta, halk üzerine korku yaymakta ve çözüm sürecine zarar vermeye çalışmaktadır.

1980'ler, 1990'lar gibi teknoloji fakiri zamanlarda bu türden gerçek dışı çarpıtma haberler, demeçler çok prim yapardı.

Ancak bu propagandaları yapan kafaların farkında varmadığı şey, uzay çağını yaşadığımız iletişim dünyasında yayılan her yalan haberin ömrünün taş çatlasın 1-2 saati geçmediği gerçeğidir.

Benim 11 yaşındaki kızımın bile kolayca yalan olduğunu teyit edebileceği haberleri sosyal medya üzerinden yayıp propaganda yaptığını sanan bu arkadaşların durumu bence trajik komiktir.

Geçenlerde de bir tanesi kendi sosyal medya hesabından Rum tarafında son 1-2 ayda yaşanan ve bir türlü Rum hükümetinin önüne geçemediği Türk arabalarına saldırı konusunda "Sayın Akıncı bu saldırılar karşısında neden suskun?" diye soruvermiş.

Dakikalar içerisinde Akıncı'nın söz konusu olaylarla ilgili yaptığı bir ton açıklama arkadaşın iletisinin altına yağmur gibi yağınca bir de baktık ki evirmeler çevirmeler, gülücükle dolu cevaplar gelmeye başlamış.

Ne oldu şimdi?

Rezil oldun.

E niye yapıyorsun o zaman bunu?

Yapma işte, insanları salak yerine koyma…

Ama yapıyorlar…

Misal, Rum tarafında da geçen hafta bir tartışma çıkmış…

Efendim bir grup öğrenci Trabzon'a bir yarışma için gitmiş ya, konu bu.

Bunun üzerine geçenlerde bizim tarafta barış ödülü alan Fileleftheros Gazetesi bilerek ve isteyerek "öğrenciler Ercan'dan uçtu" yalanını yazmış…

Amaç?

Canım amaç onların bakışı ile işgal altında bulunan, yasa dışı Ercan havalimanın resmi bir kurum tarafından (Rum Eğitim Bakanlığı) kullanıldığını yayıp, bunun üzerinden Anastasiadis'e çakmak.

Günlerdir süren bu tartışmada öğrencilerin Ercan'dan uçmadığı defalarca yazılmasına rağmen halen aynı konu tartışılmakta iş "Anastasiadis sahte devleti tanıdı" noktasına kadar getirilmektedir.

Bunun gibi her iki taraftaki çözüm karşıtlarının sevdiği diğer bir konu da garantiler konusudur.

Adanın özellikle Kuzeyinde garantiler konusunda bilerek ve istenerek söylentiler yayılmakta, ardından da bu söylentilere dayanılarak Akıncı'dan açıklama istenmektedir.

Halbuki Cumhurbaşkanının bu konuda açıklama yapmaktan dilinde tüy bittiği aşikar bir durumdur…

Hayır, hadi Akıncı'ya inanmadınız, Türkiyeli yetkililere de mi inanmazsınız?

Zira Türkiyeli yetkililer de defalarca "bu konu diğer garantörler ile birlikte ele alınıp karara bağlanacaktır" diye milyon kere açıklama yapmamış mıdır?

Yapmıştır.

Onu da geçtim, Sayın Akıncı, defalarca, bu söylentileri çıkaranların hoşuna gidecek şekilde "Kıbrıs Türk halkının garantileri istediğini" söylemesi de belli ki yetmemektedir.

Yapmayın, etmeyin, insanlarımızı doğru bilgilendirin diyeceğim ama dinlemeyecekler.

Eh, bize de bu yalanları ortaya çıkarmak, yalancının yatsıya kadar yanan mumunu söndürmek kalacaktır.

Hoşuma gidiyor mu?

Hayır hiç, bilakis, hicap duyuyorum…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.