Plakası belli: Mersin 10 Turkey…

Yayın Tarihi: 27/04/17 07:30
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Erdoğan'ın baş danışmanlarından Yiğit Bulut geçtiğimiz akşam 'derin analiz' yapıp ''KKTC denizaşırı vilayetimizdir'' demiş.

Sonra da eklemiş: "Bir plakası olur, bir valisi olur. Orada bir Cumhurbaşkanı, orada bir Başbakan, orada bir Meclis var ve bunun masraflarını Türkiye ödüyor sonuçta…"

Türkiye kamuoyunda 'jöleli' olarak bilinen bu şahsiyetin aslında 1974'ten beridir fiilen olduğumuz bir şeyi, yani vilayet olduğumuz gerçeğini yüzümüze vurunca ortalık bir hayli karışmış.

Efendim 'vilayet olmayız' tepkisinden tutun da daha bir sürü tepkiyi gün boyu sosyal medya üzerinden veya siyasilerin açıklamalarından izledik gördük.

Posta kodu 'Mersin 10 Turkey' olan bu coğrafyadan bu tepkilerin gelmesi bir yandan komik bir yandan da 'çok geç' olarak nitelenebilir ancak.

Merkez Bankası'nın başına bir Kıbrıslı Türk atayamazken, polisi burada bulunan başka bir ülkenin ordusuna bağlı iken ve o ordunun başına asla bir Kıbrıslı Türk geçemezken elbette bu tepkilere gülerim.

Bu ülkede görev yapan gelmiş geçmiş tüm elçiler, belki bir iki tanesi hariç, adeta birer 'vali' gibi davranırken, burada kurulup bozulan hükümetleri dizayn ederken ve dahası elçilikte görev yapan gölge kabine başta iken 'vilayet' olduğumuz gerçeğine neden kızıyorsunuz?

Yalan mı?

Değil.

Duvarında 'egemenlik halkındır' diye yazan meclisin üzerine Geçici 10. Madde denen şeyi icat ederek, onun üstünde bir başka kurum olduğu açık seçik oracıkta yazarken vilayet denilince neden kızıyorsunuz kuzum?

Sittin senedir devam eden Kıbrıs müzakerelerinden gelmiş geçmiş tüm liderlerimizin bu halkın ötesinde 'Türkiye'nin çıkarlarını' önde tuttuğu için kızanlara 'vatan haini, Rumcu' derken iyi ama size vilayet denilince kötü ha?

E yok, bu ikiyüzlülüğe katlanacak değilim.

Gerçeklerin her zaman ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu vardır çünkü ve ben hayatımı gerçekler üzerine elimden geldiğince kurmaya çalışırım.

Yıllar evvel rahmetli Özker Hoca hükümetten istifa edip de ''Davul bizde tokmak onlarda'' dediği için neredeyse partisinden dövülerek atıldığını hatırlıyorum çünkü…

Ve çok uzağa gitmeyelim hadi, daha geçen yıl, su meselesi dayatması geldiğinde ve CTP buna karşı durduğunda musluğu kapatıp maaşları ödetmeyen Türkiye olduğuna göre, dahası, maaş ödemediği için gidip maliye bakanının kapısının önünde ''Nasıl istersen öde ama ödeyecen guzzum'' diyen kifayetsiz sendikacıları gördükten sonra nere kızıyorsunuz?

Vilayetsiniz.

Hep öyle idiniz.

Size bu sistemi, 1974'te burada oluşan işgal koşullarını gizlemek için 'idare edilesiniz' diye kurdurdular, yönetesiniz diye değil.

Siz de Rum ganimetine çöküp ardından da kamuya memur oldunuz.

Kendiniz edip kendiniz buldunuz yani.

Şimdi de kalkmış Bulut'a tepki gösteriyorsunuz.

Efendim 'vilayet yaptırmazmışlar…'

Uyanın da balığa gidelim ey genç ve parlak beyinler, siz orada burada gezinirken, biz sokaklarda 'Kimlikle Girişe Hayır' mitingi yapıyorduk.

Ülkeye aktarılan nüfusa karşı tepki veriyorduk…

CHP'sini de gördük, DSP'sini de, şimdilerde AK Parti'sini de…

Söz konusu biz olunca yok birbirinden farkları…

Türkiye idaresi eskiden de bize aynı muameleyi çekti, bugün de aynı muameleyi çekiyor.

Dolayısıyla ben ve benim gibiler bu mücadeleleri verirken siz ayrıcalıklı dünyanızda gününüzü gün ediyordunuz…

Neredeydiniz o zaman da şimdi başımıza kurtarıcı kesildiniz?

Vilayetmiş yaptırmaz…

Haddi değilmiş böyle konuşsun…

Nezaketimizi zorlamasınlarmış…

Siyasi partisi de aynı, sendikası da aynı, sivil toplum örgütü de aynı, bilmem ne kurumu da aynı…

Dön baba dönelim…

Gel baba gelelim…

Sonra da 'vilayet değiliz…'

Sizin plakanız belli be gözüm…

Aha oracıkta yazılı…

Mersin 10 Turkey…

Uğurlar olsun…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.