Yaşamadan bitmiyor hayat

Yayın Tarihi: 16/09/15 14:27
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Saatin zembereği boşaldı.

Ne sakladıysam düşlerime, yanıma kalan o.

Zaman, çek ellerini hüzünlerimden. Sen geçtikçe mutluluklar anıya dönüşüyor, hüzünlerimi olsun bana bırak.

Misafirim dünyada, oysa ev sahipliğim de var. Mevsimler bana geliyor, her bir nefesim, her yeni yaşım mesela…

O zaman gelene, hoşgeldin…

Hoşgeldin, dört mevsimimin dönencesi. Hoşgeldin aldığım her yaş, tükettiğimin yerine gelen her nefes. Özlemlerim, biriktirdiklerim. Hoşgeldin ve hoşbulduk zaman.

*

İnsanın hayatına davetsiz giren en etkili misafirdir zaman. Kendiliğinden gelir ve dilediğinde gider. Biz onu misafir ettik sanırız. Oysa önünden, çaresizce geçip gideriz. Biz onu tükettik sanırız, oysa gözümüzü açar, kapatmaya imkan bulamadan karşısında tükeniriz.

Dönemeyeceğimiz zamanlara duyduğumuz özlem, yaşamdaki büyük sınavlarmızdan birisi. Yaş aldıkça dönüp geriye baktığımızda anlıyoruz, yaşamın tek bir andan oluştuğunu. Çocukluğumuz, diz yaralarımız, ilk gençliğimiz, dil yaralarımız, büyüyüşümüz, yüreğimizde erittiğimiz aşk sancılarımız, geride bıraktıkça zamanı, başımıza gelen acımasız unutuşlarımız ve unutuluşlarımız. Ne çok nedenlerle hayatlarına dahil olup, sonra hatıralarımıza kattığımız onca insan…

Geride kalıyorlar, bizim yaşam yürüyüşümüzde. Yolculuğumuz adım adım ilerlerken, aramızdan gidenler, yitirdiklerimiz, yaslarımız…

*

Çocukluğumun tanıklarını teker teker yitiriyorum mesela. Teselliyi ise, yeni çocukların tanığı olmakta buluyorum. Yüzüme yerleşme telaşı artan çizgiler olacağından endişe etmiyorum da, bu cizgiler boyunca yaşamların yitip gideceğine üzülüyorum. Misafiri olduğum zaman, misafirliğimin sonunu getirdikçe, benden önce getirdiklerini hesaba katmadan sonsuzluğa inanıyorum. Sonra gerçeği anlayıp, yanıldığımın ayırdına varıyorum.

*

Bir de avuntum var.

Yaşanmadan bitmiyor hayat.

Yavaşlatmak için yaşamı, sevmek gerek. Bir çift gözde sabahın gelmesini durdurarak, sadece geceyi yaşamak gerek.

Her gündelik ayrılışta, sevdiklerimizin gözlerinin derinliklerine dolu dolu bakmak gerek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları