Bu sözler gerçek

Yayın Tarihi: 29/09/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

"Kral çıplak" hikayesini herkes bilir. Felesefik özetle, söyleyemediklerimizin derinliklerine ironi getiren bir hikayedir. Hiç gücenmeyin, söyleyeceğim için: Bu hikaye hepmizi temsil ediyor!

Ancak Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'i temsil etmediğini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Fernandez Birleşmiş Milletler toplantısında yaptığı konuşmada ABD Başkanı Barack Obama'ya yönelerek ABD'nin terör politikasını sert sözlerle eleştirdi. Sert ve doğru sözlerle.

Fernandez'in özetle anlattıkları: "Geçen yıl toplandığımızda Esad rejimini terörist olarak değerlendirip ona karşı olanları devrimci görüp desteklediniz; şimdi ise dün "devrimci" dedikleriniz radikal islamcılara karşı savaş açmış durumdasınız. IŞİD ve El Kaide'nin elindeki silahların izini kim sürebilir? Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor. Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist. Hizbullah'ı terörist örgütler listesine koymuştunuz ama sonradan Lübnan'da geniş bir tabanı olan saygın bir yapı olduğu anlaşıldı. 1994'te Buenos Aires'te İsrail Elçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda İran parmağı aradınız ancak öyle olmadığı kesinleşti. 11 Eylül sonrası El Kaide terörü gerekçesiyle Afganistan ve Irak'a savaş açtınız; o ülkeler şimdi dünyanın en ağır durumunu yaşıyor. Arap Baharı'nı Tunus, Libya ve Mısır'da başlatarak radikal islamcıları kendi elinizle orada iktidara getirdiniz. Bölge haklarının özgürlüklerini gasp ettiniz. Bu gün burada IŞİD'e karşı bir BM kararı çıkarmak üzere toplandık oysa IŞİD bazı BM Güvenlik Konseyi ülkelerinin gözetiminde dostları tarafından kurulup beslendiğini herkes görüyor."

*

Söylenmiş olması, sadece söylenmeyenlerin dile getirilişine yönelik tatminlerimizi ifade ediyor aslında. Kötü bir gerçeğin bilinmesi, onun çözülmesi anlamı taşımıyor. Oysa bütün kalbimle inanıyorum ki, insan haklarının, silah satışı, kadın ticareti, uyuşturucu satışı ve benzeri süreçlerle ihlal edilmesi, yine bu hakları ortaya koyan devletlerce yapılmaktadır.

Ama ne aciziz ki, bunu önleme noktasında hiçbirimiz bir ülke değiliz. Keşke en azından ülkemizi arınmış hissetsek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları