Hayatı ıskalaMA

Yayın Tarihi: 20/11/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bol fotoğraf çekebilme, günümüzün hemen herkeste olan bir kabiliyeti. Telefonlar sağolsun.

Her an herşey fotoğraflanabiliyor.

Zaman zaman abartıldığını görsek de çok kötü değil. Ancak yadsınamayacak en olumsuz yanı, hayatı ıskalamamız. Gezilecek ve görülecekleri; göremeden, hızla ve sadece "fotoğraf çektim" demek ya da "ben buradaydım" diyebilmek için çekilen fotoğraflar yüzünden tadını doyasıya yaşamamak kötü.

*

Büyük Han, bir çok yerli ve yabancı gibi benim de başkentte sıkça dost buluşmaları yaptığım mekanlardan. Yazıma ilham veren hadiseyi yaşadığım mekan olarak bugün bu satırlarda.

Sabahın tatlı ışığı ve ısısını bu dokuda yaşamak çok güzel.

Bunu yaşamak veya tanımak ya da görmek için gelen bir çok turist de bunun farkına. Hatta bunlar yanında, küçük okul öğrencilerinin de belli ki sıkça gezi niteliği ile getirildiği bir yer.

*

Bu konuda tanık olduklarım da bir "anlayış sıkıntısı"nın sonucu.

Büyük Han'a Ertuğrul İlkokulu'nun minik çocukları geziye getirildi ve sadece fotoğraf çekerek çıkıp gidildi. Ne bir, yerinde anlatım, ne burayı hissetme ve hissettirme gayreti. Güvenli bir şekilde gelen 30'a yakın çocuk, öğretmenleri ile sadece fotoğraf çekip gittiler. Bu yaklaşık 90 saniye sürdü. Bu kötü.

Böyle bir turun fotoğraf çekip gitmek şeklinde yaşanmaması gerektiğini düşünmekteyim.

Hemen ardından Gönyeli İlkokulu geldi. Onlar gelince bu yazıyı yazmaya karar verdim. Çünkü onlar da aynı amaç için Büyük Han'daydı. Birşeyler atıştırmak ve Büyük Han'ı detaylıca hissetmek için mekanlardan birine güzelce oturdular. Han'ın güzelliğini doya doya algıladılar. Bu güzel.

*

Hayatı ıskalamakta olduğumuz o kadar konu var ki.

Ancak en azından ıskalamayı öğretmemek gerekir diye düşünüyorum.

Hayatı ıskalamak öğretilen ve öğrenilen birşey çünkü.

Ama kimileri bu fikirde değil belli ki.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları