Hayatın ajandası

Yayın Tarihi: 23/12/15 07:43
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

Belki de herkeste olsa, hayat daha güzel yaşanacak birbirimizle.

Kişisel ajandam bir yılı geride bırakırken, bana sorular soruyor.

Mesela ne öğrendiğimi merak ediyor ve aklımda listeliyorum 2015'te. Nelerden mutlu olduğuma bakıyorum. Acılarımı gözden geçiriyorum. Bir birey ve toplum olarak 2015 bize neler yaşatmış diye bakıyorum. Kişisel tarihimde gelip geçen bir 365 günün da neler kaydettiğini inceliyorum derin derin. Sonra toplum için neler olduğuna, dünya için neler olduğuna bakıyorum.

Şahsi olarak bunlardan ders almış olmam bu ajandamın en kolay yanı.

Acısıyla, mutlulukları ile kendi sorumluluğumda yaşadıklarımın hatta ve hatta başkaları nedeniyle yaşamak zorunda kaldığım şeylerin dahi hesabına kendimi çekebiliyor, gelen bir yıl dönüşünün en çok bu işe fayda vermesini sağlıyorum.

Ama dışımda gelişenlerden ders almayanları gördükçe kalbimdeki umut ve umutsuzluğun kapışması başlıyor.

*

Bir yılın bitişini kutlamaz elbette insan.Yeni bir yıldan duyduğu umutların, yaşanacak olanlara duyulan heyecanların, daha iyi olunmasına yönelik hayal ve dileklerin kutlamasıdır yeni yılların gelişi için yapılan kutlamalar.

Ancak fırsat bilmek ve hayat ajandamızda kendimizi hesaba çekerek yaşadıklarımızdan dersimizi almak önemli. keşke herkes yapsa bunu, keşke herkes vicdan terazisinde bir yeni yıl dönümünü fırsat bilip geçen yılını ölçüp biçse, kendi tarafını dahi tutmaksızın bir şeffaflıkla. Ve keşke şu an bu satırları yazarken ben, genel için bu keşkelerimin ortadan kalkacağına inanabilsem.

*

Kalbimdeki umut ve umutsuzluğun kavgasını kim kazanır sizce? Veya sizin kalbinizdekini kim kazanır?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları