Güzel günler dönencesi

Yayın Tarihi: 28/03/16 07:51
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Durup dururken içimde bir şeyler kopup tıkıyor boğazımı,

Durup dururken sıçrayıp kalkıyorum yarıda bırakıp yazımı,

Durup dururken rüya görüyorum bir otelde, holde, ayakta,

Durup dururken çarpıyor alnıma kaldırımdaki ağaç,

Durup dururken bir kurt uluyor aya karşı bahtsız, öfkeli, aç,

Durup dururken yıldızlar inip sallanıyor bir bahçede, salıncakta,

[.....]

Durup dururken hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başladığım güne,

Ve her seferinde sen çıkıyorsun suyun yüzüne...

*

Nazım Hikmet'in dizeleri ile yazılarıma başlamaktan gurur duymuşumdur hep.

Ülkesinin gelecek güzel günlerini hayal eden insanlar, nerede olursa olsun değerlidirler. Konu, ne bir prangadır ne parmaklıklar. Gelecek güzel günlerin hayali her ne durumda olursan ol destek verebileceğin, kendi başına da kalsan mücadele edebileceğin bir inanıştır.

Nazım Hikmet bu yönü ile dünyaya örnek teşkil eden bir şair bir düşün insanıdır.

Belki her ülkenin bir Nazım Hikmet'i yoktur olamaz da. Ama inanan insanları, güzel yarınlara yüzünü dönmüş insanları hep vardır.

İçtenlikle ve onurla yürünecek yol nasıl ki bitmez tükenmek bilmez engeller ve zorluklarla dolu ise bu yolu yürüme inancı bu engellerden kat kat büyük kalpler taşıyan insanların sayısı da çoktur.

Ülkemin karanlık günleri, elbet güzel günlere dönecektir. Güzel düşünceleri olan insanlarla bu güzel günler dönencesi yüzümüzü güldürecektir.

*

Yarın Nazım Hikmet'in kalplerimizde sonsuzlaştığı gün. Rahmetle ve sevgiyle anmak, hala armağanlarını almanın mutluluğunu paylaşmak için hiç de geç değil.

Not: [...] işareti şiirin yazmadığım bir kısmını ifade etmektedir. Şiirin tamamını telif hakları nedeniyle yazmadım. Evet biliyorum! Ülkemde bu konuda yasa da yok hukuk da yok! Hele ülke dışında bir şairin hakkını korumak çok daha zor. Ama ben kendimden başladım bu hakkı korumaya! Bu nedenle yazılarımda telif hakkı ihlali olmayacak. Nazım Hikmet'in şiirinin tamamını orijinal bir kitabını alıp okumanızı sevgi ile öneririm.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları