Bahar böyle bir şey

Yayın Tarihi: 07/04/16 08:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
"Giderim deniz çeker

Deniz çeker, dünya tutar

İçkiye benzer bir şey mi var

Bir şey mi var ki havada

Deli eder insanı, sarhoş eder?"

*

Bahar böyle bir şey. İnsanın aldığı nefesin bir tadı değişiyor baharla. Yaşam gibi aslında. Hani yeni başlarsınız ya hayata, bir başlangıcı içerir mevsimlerin başlangıcı bahar gibi. Sonra yaza ulaşırsınız derken sonbahar ve gerisi... Yaşam da mevsimler gibi.

Yazımın girişindeki şiir gibi... Havada farklı bir şey var sanki.

Hele bu güzel ülkede.

Bahar geldi mi en güzel zamanı gelir. Sabahın ilk ışıklar ile bir tat sarar insanı. Hoş bir huzur ve hoş bir mutlulukla başlarsın güne, hayata başlamak gibi bir bakıma.

Bir bebek de öyle başlar ya yaşamaya! En sevildiği en korunduğu yerde ve etrafındaki en güvenilir kişilerle. Ya sonra?!

Teker teker huy giyinirken önce kendi kendini kirletiyor insan. Sonra etrafındakiler. Yaşamanın bir dönüş yolculuğu olduğunu çoğu zaman unutuyor. Yaşamın sınavını ve tadını almaktan geçemiyor çok zaman.

*

İşte yaşamın bir oyunu bu aslında. Kimse size iki şeyi sormaz. Bunlardan ilki insanın içine doğduğu coğrafyadır. Bazen o coğrafyanın vebalini suçsuz yere çekersiniz. Kimse size nereye doğmak istediğinizi sormaz. Dünyanın bir yerine doğarsınız.

Yaşamak sizi nereye taşırsa taşısın, doğduğunuz topraklar peşinizdedir. Siz kaçsanız hasreti gelir. İnsana yazılan kadere eklenir ülkesinin kaderi. O da peşinizden gelir.

İyi şeylerin, mutluluk dolu gelişmelerin sonuçları da peşiniz sıra gelirken, olumsuz olan her şey de peşinizi bırakmaz.

Ada tam böyle bir yer.

*

Orhan Veli'nin satırları gibidir bir yandan her bahar. İçine doğduğunuz topraklar da bahar gibidir. Siz ne tür hisler içindeyseniz, bahar içinize o hisle dolar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları