Steryotip komplo teorisyenleri

Yayın Tarihi: 25/05/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Kimi dönemlerin "her konuyu başka konuya bağlama" yeteneğine sahip insanları vardır. Tüm yolculukları; duydukları ve gördükleri şeyleri, "inandıkları" şekle dönüştürmeyi kendilerine görev bilirler ve bunun yapılmasına yönelik adımlar atarlar. Atarlar çünkü hiç tanımadıkları insanlar için ortaya attıkları teorileri gerçek gibi yansıtırlar. Haklarında konuştukları insanlarla bir tek merhabaları yoktur. Ama bu komplo teorilerine bir süre sonra kendileri de inanırlar. Eminim bunun, psikolojide de anlatılacak tanımları vardır.

*

Herkesten, herşeyden haberleri vardır. İnanılmaz bir sürecin sonucu olarak sadece kendi inandıklarını görürler. Onlar için, kimi insani değerlerin hiçbiri anlamlı değildir. Sadece aynı köhne manipülasyon hikayelerine inanmayı benimseyenlerin oluşturduğu alanın steryotipleridirler. Acaba tanımların anlaşılması için bir örnek olarak medya aygıtlarının vazgeçilmez konuşmacısı Banu Avar'dan bahsedersem sizce de örnek olur mu? Ya da yanılma payım nedir?

Ömrümüze but anıma uyan az sayıda isim denk geldi. Nerde arasanız karşınıza çıkıyorlar.

*

Dinler arası diyalogdan, kürt barış sürecine, ABD başkanından Türkiye'nin başkanlık sistemi sürecine, Suriye iç meselelerinden Acun Ilıcalı'ya, Rockefeller ailesinden petrol sorununa, deccalden Geroge Soros'a, CIA'den darbelere, Tayyip Bey'den Azerbaycan'ın iç işlerine, Can Dündar'dan Vamık Volkan'a, Vatikan'dan İsrail projelerine, sağdan sola, yukarıdan aşağıya kadar her "bilgi"ye sahip olanlardan bahsediyorum… Elbette ağızlarından çıkan her komplo teorisine bilgi dersek.

*

Kimi kaderler böyledir. Bizim yaşımız da yaşamımız da böyle "bilgi" birikimi içinde olan kimi şahısların yaşam sürecine denk geldi vesselam…

Hiç insan bu listenin on katı bir başlığı alt alta koyup bakmaz mı?

Yahu tüm bunları ben biliyor muyum hakikaten diye kendi kendine sormaz mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları