Ne rota ne gemi

Yayın Tarihi: 17/06/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Yeni bir çalışmam için Kıbrıs'ın eski günlerine döndüm. Bulabildiğim eski yazılı bilgilere ulaşıp onların içinde bir yolculuk yaptım. 40'lar, 50'ler, 60'lar, 70'ler...

Bu dönemlere yolculuk bilim kurgu gibi olur düşündüğünüzde. Zamanda yolculuk gibi. Ancak hemen her dönemde bugün de kullanılan başlıklar ve içerikler olduğunu görmek, uzun süredir siyasi yazı yazmama kararımı pekiştirdi. Biliyor musunuz, bu ilkede neredeyse son elli yıldır zaman durmuş ve bizim haberimiz yok!

Örnek isterseniz hemen vereyim.

70'ler...

Şemsi Kazım meclis üyesi. Kürsüde konuşuyor. Konusu Kıbrıs Türk Hava Yolaları. Şemsi bey kürsüden uyarıyor. "Yapmayın etmeyin Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın harcamalarını fuzuli buluyorum azaltın, bu kadar hızlı istihdamlar yapmayın, bu gidişat doğru değil" diyor...

Bir diğer örnek...

Bir köyde yaşlı bir adam ve eşinin kaldığı eve zorla iki kişi giriyor. İnsanlara saldırıp onları döverek paralarını ve değerli herşeyi çalıyorlar. Polis olayın zanlılarını buluyor. Ülkeye geçici giriş yapan birileri olduğu öğreniliyor. İlginç olan gazete ön sayfasından içinde "yalvarırız" ifadesinin de bulunduğu Demirel Hükümeti'ne Kıbrıs Türk kültürünün korunması için bir makale yazıyor.

60'lar...

Makarios'la Denktaş görüşme masasında. Her ikisi de görüşmelerin tıkandığını söyleyip birbirlerini suçluyor. Her ikisi de kendi halkına "bu iş zor" diyor.

Sıralasam daha çok var.

Gündelik siyaset yazmıyorum. Uzun zamandır bunu yapmıyorum. Sürekli soruluyor nedeni. Daha ne olsun. Bu ülkede en kötü yapılan şey siyaset olmuş tarihimiz boyunca. En zararlı yaklaşımlar siyasi yaklaşımlar olmuş, en ötekileştiren ayrımlar siyaset için yapılmış...

Neredeyse siyaset hep böyleymiş. Geçmişe baktıkça anlıyorum ki, siyasetimizin halkımıza verdiği zararlar değişmemiş. Aslında ilk günden beridir bu böyleymiş.

Ne rotası doğru ne de gemisi bu seferin...

Hoş, yolcularının da kararlarına baktıkça, yolcuları da düz değil gibi geliyor artık bana...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları