Kendi hayatımıza misafiriz

Yayın Tarihi: 26/07/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Ne zaman yapabilirsiniz bunu en iyi siz bilirsiniz.

Zaman hızla akıp gidiyor. Sabah geceyi gece sabahı hızla buluyor ve biz bu yarışın içinde yuvarlanırcasına akıp gidiyoruz. Durmak dinlenmek, kendimizi ve yaşadıklarımızı dinlemeye zaman ayırmadan.

Tüm hayatımızın akışını gün ve gece kendisi belirliyor sanki.

Zaman zaman kendinizi kendi hayatınızın misafiri olarak hissettiğiniz oluyor mu?

Cevabınız evet ise durun. Tüm hayatınıza ara ara es verin. Öyle ki mesela, sevdiklerinizin yanından ayrılırken onların gözlerinin içine kıza da olsa mutlaka derin derin bakın. Doyamazsınız belki ama doymak istercesine bakın.

Annenize, babanıza, eşinize ya da çocuğunuza veya kardeşinize, ona varolduğunu hissettirecek kadar derin derin bakın. Gözlerinin tam bebeğine.

Biliyor musunuz bunu yapmaya hayat hiç imkan vermeye bilir. Bir zaman ve bir gece arasındaki koşuşturmanızda siz durmadan hayat, sevdiklerinizi sizden alır ya da sizi onlardan.

Bu kadar olumsuz bakmamamız gerekirse en azından zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız uzun yıllar geride kalır ve bakarsınız ki yapacağınız çok şeyi yapmamışsınız. Bakarsınız hayatınızın en temelindeki sözcük "ertelemeleriniz" olmuş.

Bunu hak etmeyiz değil mi? Kimse bunu hak etmez. O zaman durun. Zamanı durduramazsınız ama zamanın içindeki kendi akışınızı yavaşlatabilirsiniz. Kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırarak. Bunu ne kendinizden ne de sevdiklerinizden esirgeme hakkınız hatta lüksünüz yok.

Bu nedenle durun. Kendinizi dinleyin. Bir yere bir düşünceye usulca ve sizi motive eer şekilde kilitlenin. Gündeliğin akışına yenilmeden istediğiniz yerde istediğiniz şeyi yaparken bulun kendinizi.

Hayatınızı alt üst edecek zamanalardan bahsetmiyorum. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi. Mesela sevdiklerinizin gözünün içine bir dakika bakmak gibi. Ya da gelip geçenleri 5 dakika seyrederek aklınızı boşaltmak, bir bankta 15 dakika oturmak gibi. Hayatınızın akışını bozmayan ama size özel olarak yaptığınızı bildiğiniz şeyleri yapmak.

Bunu yapabilirsiniz, yapabiliriz. Bu kadarına hakkımız var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları