Bugün, her yanım...

Yayın Tarihi: 19/09/16 08:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

"Bir ömrün hikayesi sığar mı bilmem satırlara… Su gibi aktı yıllar…"

Çocuktum, büyüdüm. Ne büyümesi? Büyümekle de kalmadım, yarım asra yaklaştım. Jenerasyonum bilir, bizi biz yapan değerlerin en önemlileri ortaklaşa tatlarımızdı. Biz büyürken, izlediğimiz filmler, dinlediğimiz şarkılar, okuduğumuz şiirler, romanlar… Bizi "biz" denen ortaklığa sokan bu ortak yaşananlar.

Kimi zaman yitirdiklerimizin ortaklığı da buna dahil elbette.

*

Bu yitimlerin acısı da "biz"i kuvvetlendirir.

Bugün bir yanım Hakkari bu yüzden, Kars, Erzurum. İçimde bir çocuk, bir çoçukluk, kalbimden akan Dicle, Fırat, Ergene.

Kızılırmak.

Yurdun, dünyanın her yanıyım sanki. Köklerimizi yaradan değerlerin, sanatın ve sanatçının içimde biriktirdiği herşeyim. Sanat üretenin algılarıma sunduğu, algılarımı aydınlattığı herşeyim. Toplumsal köklerimin, çocukluğumun, kişisel tarihimin, ortak değerlerinin ruhumda yarattığı yerdeyim.

Bugün bir yanım Avrupa, diğeri Asya… Bugün hem Afrika'yım hem de Amerika. Bugün tenimin rengi, hem sarı, hem beyaz hem siyah. Dilim herkesle konuşacak kadar çok, dinim insanın inandığı herşey.

Tüm yaşananlardaki, tüm yaşatılanlarım aslında.

*

Zaman geçer, kazanımlarımız ve kayıplarımızla ilerleriz. Durmayız. Öğrendiklerimizle, bildiklerimizle, yaşımızla hep ilerleriz. Kendi dönemimize damga vuran olaylar ve değerlerle birlikte. Hep birlikte.

En çok da bu nedenle bugün bir yanım, yiğidin aslanın yattığı yer.

Bugün her yanım Tarık Akan.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları