Suç girdi aramıza

Yayın Tarihi: 15/12/16 08:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
Aynı beşiğe konduğum arkadaşım vardı.

Hayata birlikte başladığımız.

İlk çocukluğumda ise biz iki arkadaştık. İki iyi arkadaş. Sokaklar bizimdi. Evlerimizin her yeri, bahçelerimiz. Okul avlusu bizimdi. Haldun ve ben. Sonra o gitti.

Göç etmenin ne olduğunu o gün anladım. Çocuk aklımla yas tuttum. Yemeden içmeden kesildim, alışana kadar. Sonra hiç geçmedi, alışamadım. Haldun kadar eksildim.

Yeni arkadaşlıklarım oldu peşi sıra. Onları da çok sevdim. "Baba" diyebileceği bir babası olmayan arkadaşlarım oldu mesela. Şehit nedir öğrendim. Çocuk yaşında, kimi babasının yasını tuttu, kimi hiç tutamadı. Ben şanslıydım. Birçok çatışmaya giren babam sağdı çok şükür. Şükretmeyi öğrendim. Arkadaşımın bir şehit ardından yasını beraber tuttuk. Derviş ve ben. Uzun yıllar sonra Derviş de gitti.

Benim yine arkadaşlarım oldu. Uzun yıllar sonra gidecek arkadaşlarım. Kimi mücadelelere, platonik aşklara birlikte daldığımız arkadaşlarım. Tuğrul ve ben. Sonra bir gün Tuğrul da gitti.

Hepimizin aynı yere oturmuşluğu var mesela. Aynı nar ağacının gölgesinde, bereketli dostluklarımız. Konuşmuşluğumuz, paylaşmışlığımız var.

Kolaydı paylaşmak. İçimizden geliyordu çünkü. Az şeylerimiz vardı her birimizin. Bölüşebildiğimiz az şeyler. Yoklukla birbirimize bağlı arkadaşlardık. Dostluklar, komşuluklar, sırt sırta vermeler vardı. Sonra, bunlar da gitti.

Şimdi kimse kimse ile aynı beşiğe konmuyor mesela. Herkesin kendi beşiği var. Varlık içinde herkes ama paylaşamıyoruz.

Kimsenin üstlenmediği bir suç girdi aramıza. Tüm bir toplumdan, değerler gitti.

Öylece kaldık bir başımıza. Teker teker ve değersiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları