Farklı bir kamusal alan

Yayın Tarihi: 26/12/16 08:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

Özgür bir yazım alanı olarak tabir edebileceğimiz, hemen herkesin paylaşımları ile giderek zenginleştirdiği ve bir o kadar büyüyen bir birikimi içeren "sözlükler" bu ara neler konuşuyorlar bir bakmak istedim. Çok da kolay yazarı olunamayan bu sözlüklerin, naçizane 11 nesildir yazarıyım, kültürel ve medya temeli ile.

İlk olarak Ekşi Sölük'le başlayalım: Türklerin geri kalma nedenleri tartışılıyor yoğunlukla. IŞİD eylemleri, Rus uçağının düşüşü, yerl, arama motoruna isim arayışı, sürekli çocuğunun fotoğraflarını paylaşam anne ve tüm zamanların en iyi 1000 şarkısının listesinin çıkarılması üzerinde yazılar yoğunluk taşıyan başlıklar.

Uludağ Sözlük ise; Sezgin Tanrıkulu'nun PKK cenazesindeki konuşması tartışılıyor en çok. Ardından IŞİD'in korkunç katliamı ve Rus uçağının düşüşü önem sırasında en üste çıkmış konular arasında. "Hiç bir şey düzelmeyecekmiş hissi" şeklindeki başlık da oldukça önemli bir tartışmanın odağı durumunda.

İTÜ Sözlük ise bir diğer popüler sözlük. Bu sözlükte; milli arama motoruna isim önerileri, Türkçe şarkılarda geçen mükemmel sözler, Rus uçağının düşmesi, hiç kavga etmemiş çiftler, samimiyet kavramı gibi başlıklar güncel ve ön planda.

Diğer popüler olmuş bir sözlük de Kötü Sözlük. Bu sözlükte gündemi; diğerlerinde olduğu gibi, IŞİD'in dehşet eylemi/eylemleri, ruh hallerimiz, elektrik faturaları, milli içecek olarak ayran gibi başlıkla ön planda.

Takip etmiyorsanız sözlük okumayı öneririm. Çünkü sözlükler, modern zamanların farklı ve özgür kamusal alanları. Faklı fikirlerin aytıştığı ve gündemi farklı bir açıdan takip edebileceğiniz platformlar
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları