Kurtuluş yolu

Yayın Tarihi: 13/01/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Hayatı anlamak, yaşam yolculuğunun kendisi aslında.

Buradan hareket edersek "Peygamberler cennete dönüş yolculuğumuzun gemi kaptanları", gerçek din ulemaları ise bu yolculuğun yapılacağı gemilere bizi yönlendiren kılavuzlardır. Yaşamın sadece 70-80 yıllık dünya hayatı olduğuna inanarak, yarın ölecekmiş gibi bencilce yaşamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlamak için dini bilgiye sahip olmak bile gerekmiyor. Akıl yolu ile anlayabileceğimiz türden bir olgudur bu.

Yaşadığımız topraklardan gelip geçen bir fakir, Şeyh Nazım Kıbrısi, sohbetlerinde bu konuları hep anlatmıştır.

Şeyh Efendi, "Bütün Peygamberler insanlara insanın ne olduğunu öğretmek için gönderildi. Onların mesajı 'Ümmü Hayran', etrafa iyilik saçandır. Şeytan'ın mezhebi, günümüzde en çok takip edilendir. Günlük tuzakları ile şeytan insanı mükemmel güzellik 'İnsan-ı Kamil' makamından her tür krizin, rezilliğin, perişanlığın içine düşürür" derdi.

Zaman zaman takip etmeyenlerin de ihtiyaçlarını giderir, bir yol bir akıl olur düşüncesi ile paylaşmaktan keyif aldığım Şeyh Nazım Kıbrısi sohbetleri, bizlere önemli bir deneyimin sonucu olarak ulaşıyor. İyi insan olmamız için yol gösteren nasihatler veriyor.

"Temiz kalpli olanlara ve dünyayla ilgili endişesi olmayanlara ilahi şeyler bahşedilir. İnsan sıfır noktasındadır ama ilahi varlığı sınırsız mesafelere ulaşabilir eğer Alemlerin Rabbi ona bakma, anlama, yapma ve itaat etme kabiliyeti verirse. Hakiki yürek vasıtasıyla bahşedilen bu kabiliyet insanı yüceltir ve kutsar. Peygamber yüksek ilim sahibiydi, öyle bir anlayış ki bu gezegenin kıymeti yoktur. Kıymetli ilim sadece gökyüzüne aittir. Hakiki ilim ilahi nurlardan gelir, bu sebeple hakiki ilmin mirasçılarını arayın" ifadesinde olduğu gibi bize bu kılavuzluğu ile kalbimize hitap ediyor.

Ve Şeyh Efendi: "Dünyanın hatta ahiretin bile peşinden koşmayın, sadece Allah'ı arayın. Tüm Müslümanlar günümüzde bu dünyanın pisliği peşinde ama Kıyamet yakın. Allah kurtuluş yoluna işaret ediyor. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana (Ey Muhammed) gelseler de Allah'tan bağışlanmayı dileseler, Resul de onlar için istiğfar etseydi Allah'ı ziyadesiyle affedici, esirgeyici bulurlardı" diyordu.

Anlamak isteyene, anlatılacak o kadar çok şey var ki! Yaşam bitmeden anlaşılması gereken şeyler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları