Aşk mektubu

Yayın Tarihi: 26/04/17 07:30
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
An'ın sonu yeni bir anının başı olur mu?

Sormak ileriyi görebilme çabasıdır aslında.

Cevaplara ulaştıkça…

*

Keşke bıraktığım yerde bulsaydım, zamanı ve anılarımı.

Mümkün mü?

Ne çok birikmiş anısı varsa insanın 'an' içeriyor her biri. 'An' her yaşandığında geçmiş olandır aslında ve zaman burada en çok karşımıza çıkandır.

Ne kadar hatıram 'an'larda geçti. Geçmiş oldu, geçmişim oldu. Ne kadarını hiç hatırlayamıyorum. Bıraktığım yerde bulamadığım ne çok 'an'ım, ne çok 'anı'm var.

*

Yaşam öylesine akışkan ki; nereye ne bırakırsanız bırakın, zaman onu geçmişe atıyor. Gelecek zaten bizim değil. Bir tek 'şimdi' kalıyor. Ne yedeklenebiliyor ne saklanabiliyor ne de bekletilebiliyor. Ne varsa 'şimdi' olan, istesek de istemesek de tüketiliyor. Üstelik kimi zaman bizim istemimiz dışında. Sadece bunu bilmek bile hüzünlü bir şey.

Düşünsenize, yaşamakta olduğumuz her 'an'ımız tükenirken, onu o 'an' içinde mutluluğa dönüştürmeyerek ne çok hata yapıyoruz.

Fakat diğer yandan, o 'an' denen zamanın acı içermesini tüketmek isterken, inatla peşimizde sürüklediğimiz de oluyor. Hepsi kendimizin kendimize yaşattığı hadiseler. Bir acının tam ortasında, kime ya da neye sığınırsak sığınalım neticede görüyoruz ki, her şeyi aşan yine biziz. Bir mutlu 'an'ı unutulmaz kılan, onu gelecekte değerli bir yere taşıyan da kendimiziz. Oysa 'an'ın getirdiği çaresizliğin pençesine düştüğümüzde, hiç içinden çıkamayacağımızı sanırız.

Yanlış!

Kendimizde arasak çıkış yollarını, tüm yolculuğun zaten bizde başlayıp bizde tamamlandığını da öğreneceğiz.

*

Tıpkı bir mektup gibi. Her yazdığımız mektup sanki bir son mektup. Biz 'geçmişe dönük' son mektupları yazıyoruz. Ne yazdığımız 'an'ın büyüsü, ne de bize yazdıran duyguların varlığı kalıyor. Her biri zamana yeniliyor. Ancak, biz her mektupta belki bir aşkı son defa yazıyoruz, son defa yaşıyoruz. Son mektubu, son aşkı yaşıyoruz. Bir sonrakinin garantisi olmadığından.

Aşk mektubu. Geçmişimize postalanan bir aşk mektubu gibi yaşam. Yazıldıkça geçmişe gönderiliyor, yaşandığı anda geçmiş oluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları