Güçlü hep mi haklı?

Yayın Tarihi: 03/11/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

"Batı için terör eğer kendisini hedef alıyorsa terördür. Ne zaman ki terör örgütleri Batılı hedefleri, vurmaya başlıyor, terör o zaman acil ve küresel bir sorun haline geliyor."

Bu sözler gerçek ve önemli!

*

Eskiden daha çok kandırılıyorduk. Şimdi azacık farkındayız. Ama tam değil.

50'ler 60'lar ve 70'leri süper güç/güçlerin kandırmacaları ile geçirdik. Her bir manipülasyonu anlamamız onlarca yılımıza mal oldu. Sonra 90'larda ilk olarak Irak'a getirilen "demokrasi" ile tanıştık.

Ne demokrasiydi ama?!

2 milyon insan öldürüldü. Bir hiç uğruna. Sonra Libya. Kaddafi kovalandı. Sonuç yine yalanlar dünyası. Arap Baharı ve daha neler neler. Ardından da "Saddam'ın ülkesinde bir şey bulamadık", "Kaddafi iş birliği yapmadı" ve türlü itiraflar.

Ama itiraf saflaştırmaz, sadece yüzleştirir.

Hiroşima acısı da aynı merkezli değil miydi? Ama onlar yapınca özre bile gerek yok.

Bitmiyor bu oyunlar.

Şimdilerde biraz daha farkındayız her şeyin tam olmasa da. En azından onlarca yıl değil birkaç ay bekliyoruz olup biteni anlamak için. Ama biz ne kadar farkındaysak onlar o kadar cüretkar.

Mesela Orta Doğu politikasında rahatlıkla birkaç terör örgütünü desteklediğini söyleyebiliyorlar.

Şu günlerde ise, ABD'nin beslediği ve beslediğini inkar etmediği PYD, PKK ve IŞİD gibi terör örgütleri, Orta Doğu'yu kan gölüne dönüştürürken, Esad rejimi kendi halkını yurtsuz bırakırken, buna yıllardır çanak tutan ABD'nin kanalı CNN bir kısa belgesel hazırladı.

Suriye'nin yıkımını, insanların acısını ve aslında kim ne derse desin bölgenin tek vicdanı olan Türkiye'ye sığınan mültecilere ellerini uzatmazlarken, mülteciliği de işledi bu belgeselde.

Yakılıp yıkılması için plan yap, örgütlere silahı temin et, bunları yaptığını söyle, sonra da en duygu sömürüsü içeren müziklerle, bölgenin acısını anlatan belgesel yap.

*

Girişteki önemli cümle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın'a ait. Ne kadar da doğru. Bizler "terör ve savaş hiçbir yerde olmasın" derken, Batılılar son zamanlarda "terör kendilerinde olmasın" diyor.

Yazık ki tarihi yazanlar bunları da yazacaklar ama canı yananlar bu acıyı çekmiş olacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları