Terörün tarihi kendi evrimini yazıyor

Yayın Tarihi: 05/12/17 07:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

Dün, Lefkoşa'da bulunan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen "Çocuk merkezli iletişim ve medya" başlıklı konferansın konuşmacısıydım. Öncelikle, salonu dolduran tüm katılımcılara teşekkür ederim.

Organizasyonu başarılı kılan KAÜ yetkililerine ve ekibine de elbette.

Bu konuyu ve terör bağlamında iletişimi bir süredir bir çok yerde anlatıyorum.

Önemli.

DEAŞ, PKK/PYD, FETÖ derken, terörün her an yanıbaşımızda olduğunu öğrendik.

Terörden korktuk. Endişe duyduk. Ancak öğrendikçe korunma bilincimiz artar. Amacım da bu.

Çocuklardan başlayarak bilinçlenmek şart.

Öyle ki, terör örgütleri sosyal medya ve hatta oyunları kullanarak kurdukları iletişimle, literatüre kazandırdığım ifadem gibi "Terör Ajansları" kuruyorlar.

Kendilerine, sempatizan kazandırmak için.

Çok tehlikeli.

Ülkemizde de yaşanmıştı biliyorsunuz.

Bu nedenlerle, çocukların internet bağlamındaki eğilimlerini, derinlemesine incelemek ve ebeveynlerin kontrolleri ile yönlendirmek gerekiyor.

Çağ ne yazık ki terör çağı. O kadar cazip hale getiriyorlar ki bazı eylemleri, insan öldürmeyi, inancı da sömürerek meşru gibi ikna yolları kuruyorlar.

Terörün tarihi kendi evrimini yazıyor.

En çok çocukları ve gençleri korumak lazım. Sosyal medya hesaplarında kendi arzumuzla bıraktığımız bilgiler, sadece kültürümüzü ve alışkanlıklarımızı değil, zaafiyetlerimizi de içeriyor. Çocuk ve gençlerde bu daha da ortada.

Sadece devletten istemek, yasalar ve yasaklar beklemek gibi zaman kayıpları yerine, meselenin aslını bilip, öğretici olmak, bilgilendirici olmak ve gerek terör gerekse bağımlılık yaratan madde satıcıları ve taciz meraklılarının avı durumunda olan çocukları ve gençleri aydınlatmak görevimiz.

Bu tür bilgilendirmeler yapma fırsatı için KAÜ ailesine yeniden teşekkürler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları