Özerk ve sorumlu Sertoğlu

Yayın Tarihi: 08/11/13 12:37
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Hasan Sertoğlu'nun cesaretine hayran olmamak elde değil. Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi iş yapanın ya da yapmaya çalışanın engizisyon mahkemelerinde yargılanıp, aforoz edildiği bir gibi kültür varken, çıkıp taa Zürih'lere gitmesi ve dünyanın futbol otoriteleri ile aynı masada oturup derdini anlatması zaten müthiş bir şey. Onun üstüne resmi bir evraka Kıbrıs türk Futbol Federasyonu Başkanı olarak imza atması ayrı bir cesaret işi.

Basın toplantısını izlerken, kendimi bir futbol maçının devre arasında teknik direktör tarafında yapılan motive edici konuşmaya maruz kalmış bir futbolcu gibi hissettim. Konuşmanın bitmesi ve bir an önce sahaya çıkıp rakibi parçalamak geldi içimden. Zaten Hasan Sertoğlu'nun hitabet yeteneği de sanırım futbol kulübü yöneticiliği sırasında soyunma odası konuşmalarından kaldı. Bunu olumlu anlamda söylüyorum.

Kısacası bende biraz da gaza geldim.

Çözüm arzulayan ve hiç olmazsa futbol konusunda yapılanların diğer konulara örnek olabileceği şeklinde bir düşünce ile heyecan duydum.

Gerçi herkes heyecan duydu görebildiğim kadarıyla. Destekleyenler heyecanlı, karşı çıkıp eleştirenler heyecanlı.

Neden çünkü yapılan gerçek. Avrupa Parlamentosu koridorlarında ve kafeteryalarında bekleşmek ya da şurada burada gözlemci olmak için yalvarmak matah bir iş sayılırken bu kadar zaman, Sertoğlu gidip FİFA ve UEFA'nın tepesinde kulüplerden aldığı iradeyi ortaya koydu.

Sonuç itibarıyla Hasan Sertoğlu'nu çarmıha germe kampanyaları özellikle bu basın toplantısı sonrasında tutmadı ve bertaraf edilmiş durumda. Hasan Sertoğlu defalarca vurgu yaptığı siyasi kişiliğinin konuyla alakalı olmadığını net bir şekilde ortaya koyması, kredibilitesini perçinleştirirken, yaptığı işin sadece ve sadece Kıbrıs Türk futbolunun daha iyi bir noktaya gelmesi arzusu ile yapıldığı da teyit edilmiş oldu.

Sertoğlu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun özerkliğini en iyi şekilde kullandı. O net. Kıbrıs türk futboluna yarar mı getirir o bilinmez, ama Federasyon Başkanı olarak bu da özerk yapısı ile Hasan Sertoğlu'nun sorumluluğunda.

Bırakın sorumluluğunu yerine getirsin, süreç iyi sonuçlanırsa alkışlar, kötü olursa sorumlu tutar eleştiririz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları