Mum değil akıl lazım

Yayın Tarihi: 17/11/13 17:50
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Elektrik zammı konusunda tepkiler devam ediyor.

Benim de var kendi dünyamda tepkilerim ama sessiz kaldım bakalım ne olacak.

Başka çare yok falan demelerini dinledim. Ama kesmedi doğrusu.

Evimdeki elektrik kutusuna bırakılan elektrik faturama bakıp ufak bir hesap yaptığımda irkildim. Bu hesaba göre ödemek konusunda zaman zaman zorlandığım elektrik faturam için göstereceğim çaba yüzde 30 oranında daha da artacak.

Neden? Çünkü birileri faturasını ödemiyor. Diğerleri de yüksek yüksek maaşlar alıyor. Diğer taraftan da birileri zamanında abuk sabık borçlanmış.

Bir sivil itaatsizlik çağrıları var ortalıkta. Doğru insanın içinden ilk önce onu yapmak geliyor. Ama görünen o ki, bu fatura ödeme sivil itaatsizliği doğal süreç içerisinde kendiliğinden gelişecek, çünkü zaten bu zamdan sonra faturalarını ödeyemeyecek vatandaşın elektriği kesilecek.

Bir malın fiyatını yükseltmek onu satın alanlardan parasını tahsil etmeyi zorlaştıracağını bilmiyorlar mı bu arkadaşlar? Belli ki değil.

Elektrik zammı bir tarafa gelen faturada aydınlatma katkı payı olduğu yazıyor. Bunu da bir güzel ödüyormuşuz. Ama her gece bir sürü yolun sokak ışıkları olduğu halde yanmadıklarını görmek canımı sıkıyor.

Dağıtılan mumlar, atılan nutuklar ve çağırılan sivil itaatsizlikler üzerinde yapılan siyaset bir tarafa, bu faturaları nasıl ödeyeceğimizi söyleyen yok. Önümüz kış. Isınmak için alternatifler arayacağız hep birlikte çünkü elektrik el yakacak.

Eskiden o güzelim Mora Battaniyeleri vardı. Onlardan bulup sarılıp oturacağız herhalde. Öyle çocuklar ayrı odada ders çalışması falan da kalkacak orta yerden. Herkes ısıtılmaya çalışılan tek odada oturacak. Misafirlik falan da herhalde artık ilkbahara doğru yeniden başlar.

Sendikalara benim çağrım olsun. Bu elektrik zammını en kutsal varlıkları olan maaşlarından kesinti olarak görüp öyle hareket etsinler. Maaşlarında yüzde 30 kesilse nasıl davranırlarsa öyle davransınlar. Bıraksınlar mum dağıtmayı.

Ricamdır. Birileri de çıkıp siyaset amaçlı zamları protesto etmeyi kessin de bu faturaları nasıl ödeyeceğimizi anlatsın. Gerisi hikâye çünkü... Aybaşı şurası... Gelecek fatura zamlı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları