İletişime geçin artık

Yayın Tarihi: 25/11/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Cumhuriyetçi Türk Partisi şaka maka bir enkaz devraldı. "Enkaz edebiyatı" diye bir kavram girdi ya literatürümüze, ondan dolayı CTP'lier çok da "şöyle devraldık. Siz böyle bıraktınız" diyemiyorlar ve biraz da kilitlendiler.

Bu ortamda yapılan birtakım icraatlarla ilgili siyasi bedelin fazlası ödendikten sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu çıkıp, içtenlikle yapılanların nedenlerini anlattı. Halbuki acı reçetelerle ilgili önceden hazırlanması gereken bir iletişim stratejisi olsa, bu kadar sıkıntıya girilmezdi.

Gelmiş geçmiş bütün hükümetler için aynı eleştirileri yaptım. Halka olumsuz gibi görünen icraatları iyi anlatamıyorlar ondan sonra "herkes üstümüze geliyor" diye feryat figan ediyorlar. UBP'si de aynıydı CTP'si de öyle. Bütün hükümetler olumlu işleri de anlatmaktan ve kendilerini ifade etmekten aciz oldukları için ise kaybettikleri siyasi puanların yerine olumlu icraatlarından dolayı puan da toplayamıyorlar. O nedenledir ki artık bir o parti gelecek iktidara, sonra da bir diğeri gelecek. Eğer ciddi anlamda hazırlanan bir iletişim stratejisi ile halkın karşısına çıkmayı öğrenmezlerse, aynı partiden iki dönem üst üste bir hükümet görmek hayal olacak bu ülkede.

Siyasi ortama bakacak olursak iletişim enstrümanını en iyi kullanan şimdilerde Demokrat Parti Ulusal Güçler. Bilgi sızdırıyorlar. Demeç veriyorlar. Kendilerini zaten bir iletişim trajedisi yaşayan hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden soyutlaştırıp, "kötülükleri onlardan iyilikleri bizlerden bilin" mesajıyla halka olan iletişimlerini sürdürüyorlar.

Ulusal Birlik Partisi deseniz, tam "sin de gülle geçsin" stratejisi ile hiçbir şekilde konuşmuyor. Bir iki klasik beylik lafın haricinde verilen bir mesaj yok. Doğrusunu söylemek gerekirse bu ortamda bir şey söylemeye de yüzü yok UBP'nin. Dolayısıyla onun bir iletişim stratejisine ihtiyacı da yok.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler kurultay sendromunun derinliklerine çekilmekten bir an önce kurtulup, kendisine icraat planlarının yanı sıra bu icraatlarını ahaliye nasıl anlatacakları ile ilgili bir strateji geliştirmesi gerekiyor. Parti içerisindeki çok bilenlerden değil de parti rozetlerine bakmaksızın profesyonellerden yardım almasını öneririm. Yoksa dönem sonunda hükümetten kovalanırcasına ayrılmak zorunda kalacaklar ve diğer parti gelip kısır döngüye bir halka daha eklenecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları