Dombrovskis'in ayaklarını yıkayıp, suyuna çay demleyin siz…

Yayın Tarihi: 28/11/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, geçen hafta başkent Riga'da bir süpermarketin çatısının çökmesi sonucu yaşanan facianın siyasi sorumluluğunu üstlenerek istifa etti.

İnanması güç değil mi. Hiçbir kabahati yok. Arsız bir AVM sahibi binasının taşıyabileceğinden fazla eklemeler yapmış, bina çökmüş 50'yi aşkın kişi ölmüş, Başbakan ise kendini sorumlu tutup istifasını basıyor.

Bize bir bakalım.

Biri bakanlığı bütçesinden kendi evine binlerce liralık çiçek, bitki ve bahçe malzemesi alıyor. Medyaya günlerce yazıp çiziyor. İstifayı bırak, adam seyirmiyor, yüzü bile kızarmıyor.

Bir başka etkili ve yetkili, bakanlığı ile ilgili inşat işlerini ihalesiz bir müteahhide veriyor. Sonra da o müteahhit de ona güzel bir villa inşa edip armağan ediyor. Herkes biliyor, konuşuyor ama adam rahat rahat insan içine çıkabiliyor.

Bir başkasının vatandaşlık sattığı ortaya çıkıyor. Günlerce her yerde konuşuluyor. Yazılıp çiziliyor. Sin de gülle geçsin deyip, rahat rahat görevine devam edebiliyor.

Bir başkası belirlediği beyaz eşya satıcısından bulunduğu bakanlığın envanterine girmeden ancak faturası bakanlığa kesilen klima, televizyon gibi pahada ağır eşyalar alıyor. Hiç de utanmıyor.

Ötekisi delvetin sağlık sisteminde sorumlu bir pozisyonda ancak hiç sıkılmadan Türkiye'nin büyük hastaneleri ile gizli anlaşmalar yapıp hasta gönderirken, en kallavisinden o hastanelerden kendisine full sağlık sigortası yaptırıyor.

Bir diğeri ülkeye her gelen yatırımcıyı yetkilerini kullanarak kendi mali müşavirlik şirketine yönlendiriyor. Devletin ensesinden haksız rekabet yapıp servetine servet katıyor. Ses çıkaran olmadığı yapanın da yanına kalıyor.

Bizde istifa, siyasi sorumluluk alıp kendini seçenlerine güvenine layik olamadığı için özür dilemek yerine, bir başka yerden daha büyük menfaat alacağını hissedenlerin sığındığı bir kurumdur.

Çünkü bizdekiler Dombrovskis gibi ahlak zengini değil, değil tam tersi ahlak yoksunudurlar.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis'in gidip elini öpseler yeridir. Ayaklarını yıkayıp suyuna çay demleseler yine yeridir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları