Gulle doğru bacakla başladı

Yayın Tarihi: 02/12/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Lisedeyken atletizm takımındaydım. Yüksek Atlama dalında birkaç sertifikam, bir iki de madalyam var. Öyle çok başarılı değildim ancak yine de okulun toplam puanına bir şeyler katabiliyordum.

Beden Eğitimi Hocam Mehmet Solkanat, uzun boyum ve uygun fiziğimden etkilenerek beni yüksek atlamacı yapmaya karar verince, yükse katlama tekniklerini de göstermeye başladı. Her şey atılan ilk adımla alakalıydı. Eğer doğru ayakla başlarsan ve ilk adımı doğru atarsan aşmak zorunda olduğun engele vardığın zaman doğru ayağın çıtanın hizasına gelir ve ondan aldığın güçle istediğin yüksekliğe ulaşır, çıtayı geçersin. Ters bir adım ya da yanlı başlangıç ise seni sıçrama bacağın değil de diğeri ile sıçrama yapmaya zorlar ve başarısız olursun.

Sağlık Bakanı Ahmet Gulle önüne aldığı engeli aşabilir mi, şimdiden bilmek zor. Ancak geçtiğimiz haftasonu başlayan ve üç gün süren Sağlık Çalıştayı ile en azından çıtaya yaklaşma, hızlanma ve engeli aşma aşamasında sıçramak için doğru ayakla başladığını söyleyebiliriz.

Sağlıktaki tüm paydaşların bir arada aynı hedefe doğru güçlerini birleştirmek yönünde atılan ilk adım ve bakanı acil durum çağrısı yapması bana göre son derece doğrudur.

Özel sağlık kurumu ile kamu sağlık kurumu ayırımının olmaması gerektiğini ifade etmesi de bence son derece yerinde. Bakan'ın "hepsi kamu hizmeti yapıyor" ifadesi de komitelerde özel hastanelerden intikam almaya çalışan bazı vekillere ders nitelikte.

Genel Sağlık Sigortası yaklaşımını ve KKTC'ye özgü ancak Amerika'yı yeniden keşfetmeyi amaçlamayan, çalışan sistemlerden esinlenen anca k kopyalanmayan bir sistem oluşturulması için inisiyatif oluşturulması girişimini de beğendim Sayın Bakan'ın.

Şöyle diyelim. Bakan çıtayı yüksek tuttu. Sağlık Çalıştayı ile de doğru ayağı ile çıtaya doğru yaklaşma hamlesini gerçekleştirdi. Şimdi gerekli hıza ulaşıp, çıts önüne geldiğine gerekli sıçramayı yapıp yapamayacağını göreceğiz. Ama Sevgili Beden Eğitimi Hocam Mehmet Solkanat "Doğru adımla başlarsan, yolda ayağın kaymaz, çıtayı da asla aşamayacağın bir yüksekliğe koymamışsan, geçmen muhtemeldir" derdi.

Gulle, doğru bacakla başladı. Çıta aşılmayacak kadar yükse değil. Birçok ülke bu çıtayı aşmış. Yolda olup biteni göreceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları