Yorgancıoğlu kazandı…

Yayın Tarihi: 09/12/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Özkan Yorgancıoğlu Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin kendisine olan güvenini tazeledi.

Yoksa tazeleyemedi mi? Bir lider eğer bir partideki Başbakan olarak girdiği yarışı çok az bir farkla önde bitirirse gerçekten kazanmış sayılıyor mu? Bunun adına zafer deniyor mu? Partinin bir liderlik zaafı var mı? Yoksa aradaki fark yeterli bir fark mıdır? Bunlar hepsi göreceli şeyler. Neresinde baktığınıza bağlı biraz da.

Neticede Özkan Yorgancıoğlu Kurultayı kazandı ve hem CTP Genel Başkanı, hem de KKTC Başbakanı sıfatlarını korudu. Bir farkla bile olsa gerçek olan budur.

Kurultay boyunca konuştuğum CTP'liler içerisinde Özkan Yorgancıoğlu'na oy vermeyi düşüneneler, bir başarı öyküsü nedeniyle değil, henüz kendisine Başbakan olarak yeterli zamanın tanınmadığı görüşünde oldukları için oy vereceklerini ya da verdiklerini ifade ettiler.

Yani bir anlamda Yorgancıoğlu Cumhuriyetçi Türk Partisi'nde son derece gelişmiş olduğunu öğrendiğimiz ahde vefa duygusu sayesinde bir seçim kazandığını görebiliyoruz

Bir başka deyişle Yorgancıoğlu, kendisine şans verilmesi gerektiğini düşünenler tarafından seçildi. Kendisi başarılı bulanlar tarafından değil.

Özkan Yorgancıoğlu'nun başarısız bir lider, Genel Başkan, ya da Başbakan olduğunu söylemiyorum. Kimse söylemiyor. Çünkü henüz bunu kanıtlayacak zamanı olmadı kimsenin. Ya da başarısını kanıtlayabilmesi için kendisinin yeterli zamanı olmadı.

Asım Akansoy'un Kurultaydaki konuşması Özkan Yorgancıoğlu'nunkine oranla çok daha güçlüydü.

Eğer konuşmaya göre oy kullanılsaydı sonuç böyle olmazdı. Ama oylar ona göre değil az önce saydığım sebeplere göre verildi sanırım.

Sonuçta ülke bu sonuçla aslında büyük bir zaman kaybından kurtuldu Yeni hükümet, yeniden güvenoyu, yeni kabine aritmetikleri, belki de yeni koalisyon opsiyonları, seçenekler arasında olmaktan çıktı. Asım Akansoy kazansaydı evet bir hareketlilik gelecekti. Biz gazetecilere de çok malzeme çıkacaktı.

CTP bu kurultay sonucuyla UBP'ye biraz daha benzemekten kurtuldu deyip işi özetleyelim.

Herkese hayırlı olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları