DP ciddi ciddi karıştı

Yayın Tarihi: 14/12/13 09:14
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Bengü Şonya ile Serdar Denktaş arasındaki önceki akşam tüzük kurultayı ile tırmanan gerginlik, dün Serdar Denktaş Parti Meclisi'nin Genel Sekreter'i görevden alma gündemi ile toplantıya çağırması ile zirve yaptı.

Anlaşılan önümüzdeki günlerde birçok etkinlikte biraraya gelmek zorunda kalacak olan DP'nin Genel Sekreteri ile Genel Başkanı arasındaki tartışmalar devam edecek. Örnek bugün yapılan Demokrat Parti Güzelyurt İlçe Kongresi. Sonra da Pazartesi günü yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı.

"Nedir bu Kurultaylardan çektiğimiz?" diyeceğim ama demiyorum. Partilerde tek adama dayalı, kimsenin liderin karşısına çıkmaya cesaret edemediği dönemleri geride bırakmış olması, Kıbrıs Türk siyasetinin bir kazanımıdır Bir de olgunlukla ve ayak oyunlarına başvurmadan bu işleri yapmayı öğrensek bir aşama daha kaydetmiş olacağız ama anlaşılan ona daha çok var.

Bengü Şonya ve Serdar Denktaş meselesi ile ilgili biraz nabız yokladım. Gerek DP'li gerekse de bu işlerden iyi anlayanlarla gün boyu yaptığım sohbetlerde otaya çıkan ortak kanı Serdar Denktaş'ın Bengü Şonya'ya ayıp etmiş olduğudur.

Zaten UG oluşumu nedeniyle, parlamentoda siyaset yapma olanağı elinden alınan ve partinin muhalefette olduğu dönemde, sabır ve inatla çalıştığı için kendisine haksızlık edildiği kanısı yaygın olan Bengü Şonya şimdi de, olası bir Genel Başkanlık yarışından daha başlamadan saf dışı edilmeye çalışılıyor görüşü hakim.

Şonya, "korkuyorsan görevden alırsın" diye meydan okuduktan sonra, Serdar Denktaş'ın onu neden görevden almaya kalkıştığını anlamak zor. Yoksa bu daha önceden planlanmış mıydı?

Neden mi? Çünkü daha bu hamle gerçekleşmeden UG kanadından partiye dahil olan Hasan Taçoy, Genel Sekreterlik görevi için kendisinin uygun kişi olduğunu ve bu göreve sıcak baktığını televizyon ekranlarında dillendirmeye başladı. Tüzük değişikliği de bunu olanaklı hale getirmek için gerekli olduğu da söyleniyor.

Ne olacak bilinmez ama ilginç bir süreç olacağı net.

DP karıştı. Hem de ciddi ciddi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları