Şeffaflık böyle bir şey...

Yayın Tarihi: 26/12/13 14:51
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Ne hikmetse bizde hükümet ortakları birbirine girmiş vaziyette ama pek ilgimizi çekmiyor.

Nasıl olsa barışırlar, bir al ver süreci başlar, hükümet içindeki ortaklar, kısa bir alışverişin ardından birlikte bir görüntü verip, birlik beraberlik ve hükümetin bütünlüğü mesajları verirler.

O yüzden alıştık böyle şeylere.

366 kişi işsiz kalacakmış. Kimsenin umurunda değil. Önemli olan bu konuda ne menfaat sağlayabilirim.

Kimileri açıklama yaparak siyasi rant elde edecek. Seçimlerde, "babacan ve halkını düşünen adam" rolü oynayacak.

Diğerleri ise daha kurumsal bakarak, "Partim için ne elde edebilirim?" sevdasında.

Bir diğeri ise partisinin MYK'sında aldığı kararı nasıl incitmeden ve parti içine fırsat vermeden, ortağıma en asgari tavizi vererek nasıl uygulatabilirim" derdinde.

Anlayacağınız, Ocak sonu taksitlerin nasıl ödeneceğini düşünen yok. Düşünenler sadece dün Başbakanlık önünde dün bekleşenler.

Aslında kabahat, şimdiki hükümette değil. Onların kabahati bu krizi doğru yönetememekte.

Kabahatin büyüğü bu insanları işe alanlar. Onlara sonra geliriz. Asıl yuhalanması gerekenler onlar. Ama şimdi değil.

Şimdi hükümet bu krizi nasıl aşacak. Çünkü bu kriz kendi içinde mini mini birçok kriz doğurmaya gebe.

Zaten 13'ncü maaşı nasıl ödediği meçhul olan bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu büyük kriz bir şekilde Ali'nin külahını Veli'ye, Veli'ninkini de Ahmet'e giydirerek aşılmış ya da ötelenmiş bir kriz olarak orda duruyor. Sonuçta bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün, başı çıplak kalan Ali feryadı basacak ve hükümet gerçekle yüzleşecek.

Hükümet kendi içinde fon konuşuyor, Maliye Bakanı konuşuyor ve geçici personel krizinden ne elde edebileceğini konuşuyor. Başka bir şey konuşan yok.

Aferin göz boyamak için bir Kamu Reformu geçit Bakanlar Kurulu'ndan ama herkes gibi bende biliyorum ki, Bakanlar Kurulu'nda konuşulanların küçük bir bölümü idi bu. Şeffaf ya hükümet zavallı Özdil Nami'yi Bakanlar Kurulu sonrası kürsüye sürerek, iki laf ettirip, soru bile almasına müsaade etmediler.

Şeffaflık böyle bir şey sanırım.

Bir taraftan bakınca diğer tarafının görülmesi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları