Başbakan'ın formülü ve hükümet hesapları

Yayın Tarihi: 30/12/13 09:32
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Başbakan son noktayı koydu" başlıklı haberlere bakıyorum da sanki Başbakan Özkan Yorgancıoğlu krizi ortadan kaldıran bir ara formül bulmuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor.

Yok öyle birşey. Okuması yazması olanlar, Başbakan'ın bir santim bile geri adım atmadığı sadece yeni bir manevra alanı yaratarak, yapmayı düşündüğünü, farklı bir ambalajla yapmaya çalıştığını görüyoruz.

Aslında işin özü aynı.

366 kişi işten durdurulacak. İlk yapılacak Kamu Hizmeti Komisyonu Sınavı'na herkes gibi girecekler, başarılı olurlarsa da yeniden istihdam edilecekler.

Bu arada 366 kişi ile birlikte bir iki bin daha genç sınava girecek, onlar içerisinde de başarılı olanlar olacak ve 366 kişi işe giremeyecek. Bu arada sınavın ne zaman yapılacağı de belli değil.

İşin Türkçesi bu.

İşten atılsınlar atılmasınlar. O noktada değilim. Beni ilgilendiren bir konu da değil.

Beni ilgilendiren kısmı bu konunun bir hükümet krizine dönüşmüş olması. Hükümet beni yönetmek iddiasından olan bir hükümet, birazda intikamvari bir yaklaşımla, sanki başka bir öncelik yokmuş gibi bu nedenden dolayı çatırdamış durumda.

İlk bakışta tablo bu gibi görünüyor. Ama kazın ayağı öyle değil.

İşin özü ne biliyor musunuz? Bu hükümet zaten bitti.

Başbakan geçicilerle ilgili yeni bir süreç başlatsa da, Kamu Hizmeti Komisyonu'nun yeterlilik sınavında başarılı olmaları koşulu ile bu 366 kişiyle ilgili olarak DP'nin ağzına bir parmak bal çalsa ve DP'dekiler de bunu yese bile durum çok net.

Net olan şey Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti Ulusal Güçler'in bugün değilse yarın, yarın değilse üç ay sonra kuracağı hükümettir. Bu da birçok çevrenin işine geldiği için olacak olanda odur.

Kimse kimseyi kandırmasın. Kimse başka bahaneler üretmesin.

Karar verildi. Seçiler öncesinde bu hükümet bozulur yerine bir UBP-DP hükümeti kurulur, hem yerel seçiler, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi için uygun olanı budur.

Kime mi uygun? Ne bileyim ben. Her şeyi de ben bilecek değilim ya. Varın siz hesaplayın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları