Kedi - Fare Oyunu

Yayın Tarihi: 02/01/14 07:44
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
Demek ki zaman henüz uygun değilmiş.

Uygun zaman gelecek mi? Bence gelecek. Ama ben ne bilirim ki..

Cumhuriyetçi Türk Partisi son yaşana krizde sanki ipler onun elindeymiş gibi davransa da aslında öyle olmadığını görebiliyoruz.

Bu krizde ve krizin doğuracağı sonuçlarda CTP'den öte Demokrat Parti ile biraz da Ulusal Birlik Partisi söz sahibi oldu.

Varılan "mutabakat" aslında Demokrat Parti'nin istediği gibi sonuçlanmadı, ama şu sıralar böyle bir süreç işine geldiği için şimdilik kabul etti.

Bana göre 366 geçici çalışanın korkacak bir şeyi yok, çünkü Şubat ya da Mart ayı gelemeden bu konuda ne CTP ne de MYK'sı söz sahibi olmayacak.

Bu geçtiğimi yılın son gününde gerçekleşmemesinin tek nedeni zamanın henüz yuğun noktaya gelmemesi ile ilgiliydi.

Zaman doğru zaman olsa şu anda Cumhuriyetçi Türk Partisi ana muhalefet Partisi olacaktı.

Şimdi olmadıysa CTP Genel Başkanı ve Başbakan MYK'sını ikna edip bir orta yol bulduğu için değil, Demokrat Parti şimdilik öyle istediği için CTP hala iktidarda.

CTP'nin bu kadar acizlik içinde oluşu eminim CTP'lilerin ve CTP'ye oy verenlerin pek hoşuna gittiğini söyleyemem. Tabi Yorgancıoğlu'nun anlattıklarına inananları hariç tutuyorum. Ama onların da çok büyük bir oranda olduğunu söyleyemem.

Anlaşılan o ki yaşananlar Şubat ayına kadar konuşulacak. CTP'nin bir anlamda DP tarafından istediği zaman açıp istediği zaman kapayabileceği bir musluk gibi görülmesi pek çok kişinin hoşuna gitmeyecek.

Kimse bunları dambur dumbur yazıyorum diye kızmasın. Birilerinin bunu söylemesi kazım. Ben değilsem bir başkası herkesin bildiği bu gerçeği illaki söyleyecekti.

DP, CTP ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor ve işi bitene kadar oynamaya devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları