"Kuş" çok mu ötüyor?

Yayın Tarihi: 04/01/14 12:47
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "o kuş'un" peşinin artık bırakılması gerektiğini söyledi.

Çok güldüm. "O Kuş" dediği Twitter tabi ki.

Aslında hakkı da var. O kuş hayatımıza girdi gireli her şey değişti.

Herkes "Kuş" üzerinde paylaştıkları ile anılmaya başlandı. "Sağlam Tweet'çi" ya da pasif Tweet'çi" gibi kategorilerle, "Kuş" ile ne kadar haşır neşir olduğumuz ölçülebilir hale geldi.

Kaç takipçi var, kaç kişiyi takip ediyor, ya da Tweet'i kaç Retweet almış, ya favourite'lenmiş olması insanları o çerçevede değerlendirmemize olanak sağlayan faktörler haline geldi.

Bazı ülkelerde kişinin Twitter hesabı incelmeye alınıp, sosyal medyada ne kadar aktif olduğuna bakılarak işe alıp almama kararı bile verildiğini duymuşluğum var.

Yani "Kuş ötüyorsa iş senin" durumları.

Dünya bir yana bizde de durum aynı. Hatta daha bile ileri.

"Kuş", yani Twitter üzerinden siyasi tartışmalar ciddi boyutlara ulaştı. KKTC'deki geçtiğimiz yerel seçimler nerdeyse "Kuş" üzerinden döndü.

"Kuşu iyi kullananlarla kullanamayalar" birbirinden ayrıldı ve Kuş'la arası iyi olanlar ciddi bir avantaj sağladı.

"Kuş"u iyi öten ve öttüren kazandı anlayacağınız.

Kuş'u aleyhte maksatlar bakımından da kullananlar oldu bu süreçte.

Bir başka deyişle "Kuş"u kontrol altına alamayanlar ise yandı.

Sahte "Kuş" isimleri ile kara propaganda yapanlar türedi. Kuyuya bir taş atıldı, 40 Bin "akıllı" çıkarmaya çalıştı.

Bir "Kuş" kullanıcısı olarak, bakıyorum kuşun üzerinde hiç inmeyenler, sürekli "Kuş"un peşinde koşup buna ciddi mesai ayıranlar var.

Bülent Arınç'ın dediğinden:

"Bir başkası çıkıyor, iki bin kişilik liste var diyor. Bu öyle bir hastalık haline geldi ki, çıt çıt çıt, sabahtan akşama kadar bunlarla uğraşıyorlar. Danışman sıfatı taşıyan insanlar çıt çıt çıt, şu kadar tweet attım, şu kadar retweet aldı, elinin körü oldu. Bunlar iş değil"

Arınç'ın tepkisini jenerasyon farkı deyip gülümseyerek geçerken, aslında söylediklerinde haklılık payı son derece yüksek.

Evet bir iletişim aracıdır. Ya da öyle bir hal aldı.

Ama insanlar hakikaten ciddi bir sosyal medya mesaisi harcıyor.

"Kuş" aracılığı ile her gitti yer, her yediği yiyecek, her yaptığı iş veya her düşüncesini paylaşanların sayısı çok fazla.

Arınç'ın söylediklerine, söyleyişinin altında nedenlerden olayı katılmamakla birlikte, genel olarak "Kuş" ile uğraşma konusunda abartı noktaya ulaştığımızı ya da ulaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları