İnovatif fikirler için inovatif bir fikir

Yayın Tarihi: 08/01/14 07:52
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Sadece Amerika birleşik Devletleri'nde birileri birilerine düşünmesi için para öder. Kafası çalışan birileri bulunur, kendisine para verilir, bu para karşılığında düşünmesi, düşündüklerini yazması istenir. Bu düşünen adam 30 yıl belki de kayda değer bir şey üretmez ancak 30 yılın sonunda öyle bir fikirle gelir ki, o kadar zamandır kendisine para ödeyenleri de kendisini de zengin eder.

Önceki akşam daha önce adını hiç duymadığım bir şirket tarafından bir yemeğe davet edildim.

Aracı olanlar kıramadığım dostlardan olduğu için icabet ettim.

Güzel bir proje ile karşılaştım.

Evet Amerika'daki gibi "30 yıl düşün para verelim" demiyorlardı. Ama "düşünmüş ve ilginç bir şey bulmuşsan getir onu ticari bir başarıya çevirelim. Sende kazan biz de kazanalım" diyorlar.

Son derece ilginç geldi fikrin kendisi inovatif olduğu gibi inovatif beyinlerinde harcanıp yok olmasına, mucitlerin, enteresan fikir sahiplerinin toplum içerisinde "deli" diye damgalanmasının önüne geçiyor.

Cyprus IDP İnvestments adlı şirket bir zamanlar İngiliz televizyonlarında Dragons Den adlı TV programını anımsattı. Orada birkaç tane multi milyoner işadamı, karşılarına gelip projelerini sunan fikir sahiplerinin fikirlerinin beğendikleri takdirde ortak olup, yeni kurulacak yapıyı birlikte, fikrin sahibini fikri ve fikri beğenenin parası ve iş tecrübesi ile birleştirip ciddi ticari başarı elde ediyorlar.

İşadamı Mete Boyacı bu iş için birkaç Milyon Euro ayırmış ve fikir sahiplerine bu parayı kullandırıp, hem fikirlerin heba olup gitmesini önleyecek, hem de bu fikirlerden fikir sahibi ile birlikte para kazanacak.

Hepsinden ötesi ticari bir işletmeye dönüşecek bu fikirler sayesinde ihracat artacak ve istihdam sağlanacak. Bundan da önemlisi düşünebilen kafalar gidip başka ülkelerde düşünmeyip buralarda düşünüp, düşündüklerinin aynen Amerika'da olduğu para ettiğini görecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları