Bu sefer de mukayyit krizi çıkar

Yayın Tarihi: 16/01/14 07:41
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Şirketler Mukayyitliği Başbakan'dan aldığı talimatı yerine getirmez mi?

Şirketler Mukayyidi böylesine kritik bir ortamda ve Başbakan tarafından talimatlandırılmasına karşın yurtdışına izne gider mi? Hem de verilen işi bitirmeden, ya da bitirilmesi için gerekli organizasyonu yapmadan.

Hadi yapmadı diyelim.

Başbakan'ın sürekli olarak televizyonlarda gazetelerde 15 Ocak diye söz verdiğini duymadı mı? Bu işin onun eliyle olacağını, KTHY konusunda ita amirinin kendisi olduğunu bildiği halde ve görevini yerine getirmesi durumunda Başbakan'ı kamuoyu önünde mahcup duruma düşüreceğini bilmiyor mu?

Bence biliyor.

Günahını almak istemem ama bilerek mi yapıyor diye de düşünmeden edemedim.

Sorumlu Bakanı Başbakan Yardımcısı ve Multi Bakan Serdar Denktaş, "Ne olmuş yani 15'i değil de 16'sı olursa" diye konuştuğuna göre Emin Bilgen'in görevini yerine getirmemesinde çok da rahatsız değil.

Şimdi Başbakan Emin Bilgen'i onu görevden almak isteyecek. En azında dün öyle diyordu.

Son derece de haklı olduğunu düşünüyorum.

Zaten Başbakanlık'ta dün KTHY Çalışanlarına söylediği, "15 Gün önce görevi verdik, tamamlandığını sanıyorduk. Meğer hiçbir şey yapılmamış" şeklindeki ifadesi, Başbakan'ın Şirketler Mukayyidi'nin talimatını yerine getirmediğinin bir teyididir.

Bu noktadan sonra görevden alınmazsa normalde kendisinin istifa etmesi gerekir.

Başbakan da görevden alamazsa bu noktada Başbakan'ın istifa etmesi gerekir.

Olacak olanları söyleyeyim.

Yeni bir hükümet krizi de Şirketler Mukayyidi Emin Bilgen yüzünden çıkacak.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu onun derhal görevden alınmasını isteyecek. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise bunu reddedecek ve bir kriz daha çıkacak.

"Bu hükümetin bir koliadyon olduğunu unutulmamalı. CTP kendi kendine karar veremez bizi yok sayamaz" şeklinde, gerek 366 krizi, gerekse de Polis Genel Müdürlüğü krizinde kullanılan bilindik laflar tekrar edilecek.

Bu kriz pamuk ipliğine bağlı olan hükümet koalisyonunun kopmasına neden olur mu bilemem. Ama çok gürültü çıkacağı muhakkak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları