Küçük ama kocaman

Yayın Tarihi: 18/01/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
İstanbul - Normalde deli gibi seyahat eden birisiyim. Ancak Kıbrıs Postası'nın kuruluş serüveni nedeniyle uzunca bir süre KKTC sınırları dışına çıkamadım. En azından birkaç aydır.

Dün epey bir aradan sonra biraz da yıpranmış olan KKTC kimlik kartımı, cüzdanımın yapışmış bölmelerinde çıkarıp Ercan Havalimanı'nın yolunu tuttum.

Eskiden yaptığım son dakika yolculuklaı gibi birşey oldu ancak alışkanlık halinde getirdiğim check-in işlemini son dakikada yapıp, uçağa zar zor yetişmek şeklindeki seyahat yönetimini bir yana bırakıp, biletin arkasında yazan "uçuş saatinden iki saat önce alanda olun" emrine riayet etmeye karar verdim.

Aklımda Ercan'ın çok anlatılan yenilenmiş şeklini görmek.

Anlatıla bitirilemiyor. "Yok yukarı çıkıyorsun, sonra aşağıya iniyorsun" kendi gözlerimle görüp, o yürüyen merdivenlerle seyahat etmem lazımdı.

Kısmet düneymiş.

Check in işlemi bittikten sonra, eskiden Pasaport Kontrolü'nün olduğu yerinde önüne doğru yürüdüm. Bankoların yerinde bir duvar var. Karşıda yürüyen merdivenler. İşte eğlence başlıyordu. Yürüyen merdivenlerden çıktım. Daha doğrusu bu bizim gibi tembel insanlar için yaratılmış müthiş icat tarafından çıkarıldım.

Son derece aydınlık ve Avrupa'nın küçük şehir havalimanlarında görmeye alıştığımız açık plan bir Duty Free Mağazası. Dolaş dolaş bitmez. En azından eski Duty Free Büfeleri'ne kıyasla.

Sonra gözüme "Terace" yazan bir tabela. Terace demek açık hava demek ve bu da bana ve benim gibi kötü alışkanlıkları olanlara sigara içilebilirliği çağrıştırdığı için derhal oraya doğru seyirttim. Duty Free'deki alışverişim sonrasında elime tutuşturulan "Gloria Jeans Coffees" kuponuyla terace'a doğru giderken içinden geçmek durumunda olduğum Gloria Jeans'e doğru yürüdüm. Bana bedava bir kahve verdiler. Sonra da terrace. Gerisini okuyan gençlere kötü örnek olmamak adına yazmıyorum ama son derece keyifliydi.

İş bitince yine aşağıya inip oradaki koltuklar yerleşip, aynı uçakta seyahat edecek tanıdıklarla yapılan sohbetin de getirdiği o "Eski Ercan" tadını da aldıktan sonra uçağa bindik.

Eski Ercan tadı yerinde ancak ona büyük yenilikler ve aydınlıklar da eklenmiş. Eskiden olduğu gibi küçücük ama bir o kadar kocaman bir Ercan ile karşılaştım.

Küçük ama kocaman. Biraz tezatlık var gibi ama seyahat edenler ne demek istediğimi anlayacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları