Her partinin ayrı hükümet hesabı

Yayın Tarihi: 26/01/14 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Cumhuriyetçi Türk Partisi birleşik Güçler ile Demokrat Parti Ulusal Güçler'in kurduğu hükümetin uzun ömürlü olmayacağını kuruluşunun ilk günlerinde çok kişi söylemişti. Sibel Siber Hükümeti'nin oluşturduğu olumlu havayı bu hükümette bulamayan ahali ise artık, beklentisini yitirmiş, dövizin emin adımlarla 4 TL seviyesine doğru gidişini, bataklığa batmış ve yavaş yavaş tüm gövdesinin yutulmasını bekleyen birisi gibi mahvolmayı bekliyor.

Bir CTP'liye "bu hükümet ne kadar gider?" diye sorduğunuz aldığınız yanıt, "Üç- dört yıl gider" şeklindedir.
Bir UBP'liye sorduğunuz zaman ise, "Nisan ayından önce bozulur" diye bir yanıt alırsınız.

Bir DP'liye sorarsanız ise "Dur hele bu kurultayı bitirelim hayırlısı ile ondan sonra bakarız ama planlar var" diye bir cevap alırsınız.

Herkesin aslında kendince hesapları var.

CTP, "Bir an önce gerekli yasaları geçireyim, mümkünse Kamu Reformu'nu da halledip, şu üçlü kararname sistemini ortadan kaldırayım. Böylelikle şu ana kadar atanan CTP'li bürokratlar orada ilelebet kalsın, hükümetten gitsem bile kadrolarım devletin tepelerinde kalıp bana hizmet etsin." diyor.

UBP, "Bir an önce bu hükümet gitmeli, alışık olmadığımız bu muhalefet işinden çıkalım, Kamu Reformu hallolmadan yeniden UBP'li bürokratları atayalım ve Yerel Seçimlerde DP ile sıkı bir işbirliği yapıp CTP'nin belediyeleri silip süpürmesinin önüne geçelim." Diyor.

DP "Hükümetteyiz ama oylarımız emanet. Emanet eden de belli. Desteğini çekerse, bu UG'lier bir bir altımızdan kayar gider. En iyisi UBP ile işbirliği, hatta hükümet kurmak. 26 ile zor ama bir formül bulacağız elbet. Neyseki her hlükarda hükümetteyiz" diyor.

TDP, "Şu hükümetten memnun değiliz. Asla ve katiyetle hükümete girme şansımız yok şu sıralar. Belki DP ile UBP'nin 26'sına katkıda bulunur, Siber hükümeti gibi üçlü bir koalisyonda bir iki bakanlık elde eder, partiyi biraz parlatırız." diyor.
Aslında hesap basit. CTP'nin kökleşmesini önlemek. Siyasetteki tüm oyuncular şimdi bunun peşinde. Olacak olan olacak. Hep birlikte de göreceğiz.

Herkese iyi pazarlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları