İlk evet diyen olmak adına

Yayın Tarihi: 07/02/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Bilgi kanalları son derece açık.

Cumhurbaşkanlığı'ndan önce medya, üzerinde Cumhurbaşkanlığı yazan zarfın içerisindekileri ifşa edebiliyor. Hatta zarf Cumhurbaşkanlığı'na ulaşmadan önce.

Öyle mi gerçekten yoksa her şey koca bir manipülasyon mu yine.

Her nasıl olursa olsun çözüm isteyen güçler, bu konuda daha ihtiyatlı davranan kesimi baskı altına mı almak için tezgahlanan oyunları mı seyrediyoruz.

Yoksa Rum propaganda makinesi yine bizi kıyma gibi öğütmeye mi başladı?

Cumhurbaşkanlığı halen görüşmelerdeki iyi çocuk rolünü mü oynamaya devam ettiği için mi geri kalıyoruz? Yoksa onların ilgi saklamasından dolayı geri kaldığımız bir şey yok mu?

Cumhurbaşkanlığı görüşme şartlarından biri olan bilgi ve belgeleri kamuoyu ile paylaşama şartlarını her adımda yerine getirdi. Bu Talat döneminde de vardı ve Talat'ın Alman Dışişleri Bakanı ile yapacağı görüşmeyi biz Ertuğrul Özkök'ün yazısından öğrenmek durumunda kalmıştık.

Şimdi Eroğlu dönemi değişen pek birey yok. Kendilerine gelmesini bekledikleri artık belli olan bir Amerikan dürtülü öneriyi daha onlara gelmeden Rum Gazetelerinde çıkması, oradan da bize gelmesi yine sıkıntı verici.

Dün Rumlar bu konuları yalayıp yuttu, görüşünü söyleyen söyledi ve Rum liderliği arzu ettiği takdirde atılan manşetleri koltuğunu altına alıp "Halkım böyle diyor" diyerek kendine çıkış yolu bulabilirken, biz hala kendi içimizde dönüp duruyoruz.

Dünkü açıklamalar ilginçti.

Ya bende bir sıkıntı oldu anlamak adına yada gerçekten iki liderlik açıklamalrından kimsenin birşey anlamaması konusunda anlaşmaya vardılar ve akıl sağlığımızı ölçüyorlar.

Biri Türk Tarafının yanıtnı bekliyoruz, potansiyel var derken, diğeri ise Rum Tarafının tavrının netleşmesini beklediğini söylüyor.

Kim öneri yapan, kimin ise yanıt vermesi gerekenin olduğunu ben şahsen anlamadım.

Yoksa öneri ara bölgeden, Birleşmiş Milletler den mi geldi? Ve iki taraf da ilk evet diyen olmamak için kıvıra kıvra bir hallere mi girdi?

Sanırım en mantıklı açıklama bu.

Kimse ilk evet diyen olmak isteniyor.

Bu da değilse ben kafayı yerim herhalde.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları