55 Yıl sonra Atina'da bir Kıbrıslı Türk

Yayın Tarihi: 27/02/14 07:52
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Atina – Uzunca bir zaman önce ortaya atılan ancak bir türlü realize olamayıp, son ortak deklarasyonda mutabakata varınca gerçekleşmesi mümkün olan o tarihi Çapraz Görüşmeler'in Atina ayağını izlemek için Atina'dayım.

Kudret Özersay ve heyeti Dün öğleden sonra bu tarihi kente indiler.

Ancak bu ziyaretin Brüksel'e yapılan, New York'a yapılandan çok önemli bir farkı var.

Kıbrıslı Türk bir yetkili 1959 yılından beridir ilk kez bu antik kente ilk kez resmi olarak ayak basıyor. Ayak basmakla kalmayacak bugün Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir görüşme yapacak.

Özersay ve ekibinin yapacağı görüşme Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu adına olacak ve dolayısıyla da Kıbrıs Türk halkı adına.

En son buraya Kıbrıs Türk haklı adına gelen kişi 55 yıl önce Doruk Anlaşmalarını müzakere etmek üzere Rahmetli Rauf Denktaş gelmişti. Bu görüşme tarihi değil de nedir?

Görüşmenin günün ilk yarısında olacağını biliyoruz ama Özersay ve ekibi sormamak konusunda kendimi frenlediğim için bilmediğim bir nedenden dolayı görüşme saatini açıklamadılar. Biz de ısrarcı olmadık. Saygı duyduk. Neticede buradayız olan biten gözümüzün önünde olur.

Özersay ve Güneş Onar ile Gülfem Veziroğlu Sevgili'den oluşan heyeti Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından Venizelos Havalimanı'nın VİP bölümünde karşılandı. Otel'e kadar kendilerine eskort yapıldı ve güvenlikleri için ise iki adet polis koruması tahsis edildi.

Özersay'ın hayatı tehlikede mi, riski mi var. Bence yok ama usul bu. Bir toplumu, devleti ya da hükümeti temsilen resmi olarak bir yeri ziyaret ettiğinizde bu muamele yapılır.

Özlediğimiz muameleler bunlar. Devlet toplum, varlık olduğumuzu hissettiren şeyler bunlar. Güzel şeyler.

Son derece yorgunum. Birkaç saat uykuyla uzun bir günü geçirmek zorunda kaldım.

Şimdi otelimin penceresinde görünen o muhteşem Parthenon tapınağına biraz daha bakıp, günü sonlandıracağım.

Yarın yine Atina'dan yazacağım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları