Atina'da 5 saat

Yayın Tarihi: 28/02/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Atina-Ankara'dakinin aksine çapraz görüşmelerin Atina bacağındaki görüşmeler tam 5 saat sürdü.

Kudret Özersay çıkıştaki kısa açıklamasında her ne kadar da "müzakere etmedik" dese de, sonraki cümlesinde "konuşulması gereken tüm konuları konuştuk" diye de bir ifade kulandı.

Özersay ayrıca görüşmenin bir müzakere değil bir diyalog olduğunu her defasında ısrarla vurguluyor ve dün de bu diyaloğun devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

Yunan Parlamentosu'nun karşısındaki Büyük Britanya Oteli'nin basamakların yaptığı açıklamada beş saatlik görüşmeden ciddi bir aşama kaydetmiş birsinin memnuniyeti yüzünden okunuyordu. Vücut diliyle önemli bir işler başarıldığı her ne kadar da ketum davranıp bize söylemese de kendini ele veriyordu.

Psikolojik bariyerlerdir bir anlamda aşıldı sanki. Kıbrıs sorunun en temel meselelerinden biri de psikolojik bariyerler değil mi zaten.

Yunanistan'ın garantör ülke, AB Dönem Başkanı ve Kıbrıslı Rumlar üzerinde etkisi olan en önemli ülke olması, diyaloğun dolaylı değil doğrudan başlamasını daha da önemli kılıyor sanırım.

Atina'daki görüşme anladığım kadarıyla son derece başarılı oldu.

Özersay son Twit'inde dediği gibi "Bağcıyı dövmeye değil. Üzüm yemeye geldik"

Üzümler yendi mi bilmem ama bağcının bu işten sağ salim ve mutlu çıktığı Yunan Dışişleri Genel Sekreteri Anastasis Mitsialis'in yüzünden belliydi.

Her anlamda görüşme tarihi bir görüşme oldu ve başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Farklı bir sürece giriyoruz sanki. 2004'e hiç benzemeyen.

Gelelim reklamlara.

Kıbrıs Postası olarak bu tarihi görüşmenin izlenmesi konusunda ciddi bir gazetecilik yaptık. Ben Atina'ya arkadaşımız Beran Dağtaş Ankara'ya gitti. An be an her gelişmeyi Kıbrıs Postası internet gazetesinde, KP Daily News'den izledi herkes.

Diğer taraftan bencil de davranmadık. Telefonla arayıp haber bültenlerine bağlanıp gelişmeleri aktarmamızı isteyen televizyon ve radyolara da yardımcı olduk, "Siz de birini gönderseydiniz" demedik. Roaming'den dolayı gelecek olan faturaları da göze alarak Kıbrıs Türk halkının bilgilenmesine katkı koyduk diye düşünüyorum.

Bugün dönüyoruz. Atina Matina. İki günde memleketi özeldik galiba.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları