Kadın değil, Emekçi Kadın

Yayın Tarihi: 08/03/14 09:20
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bugün kadınlar günü ya, Pardon, Dünya Emekçi Kadınlar Günü.

Bu konuda bizim Haber Müdür Cana Onurer'den bütün hassasiyetime karşın fırça yememe rağmen yine yanlış yazmışım bak.

Haber Merkezi'ne daldım, aklımda haber merkezindeki çok sayıda kadına şirin görünmek ve Kadınlar Günü konusunda son derece hassas bir Genel Yayın Yönetmeni portresi çizip puan toplamaktı. Gazetenin manşetine günün anlam ve önemine uygun bir haber var mı diye soracaktım.

"Arkadaşlar yarın kadınlar günü..." diye başladığım cümle, birkaç kişi tarafından aynı anda kesildi. "Hayır değil"

Allah Allah takvimi mi şaşırdım yine diye düşünürken, cehaletim yüzüme vuruldu.

"Emekçi Kadınlar Günü".

Haber Merkezi'nde bu kadar fazla kadın olursa, işte böyle durumlara düşersiniz. Ne kadar hassas davranırsanız davranın, bir eksiğiniz bir gediğiniz olur, puan toplayım derken, tepki toplayarak kös kös odanıza dönersiniz.

Aslında söyledikleri de doğru.

Kadınlar Günü değil, Emekçi Kadınlar günü.

Londra'da gazetecilik yaptığım dönemde, bir 8 Mart etkinliğine davet edildim.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nde Sefire Hanım, İngiltere'nin önde gelen Türk kadınları için bir çay düzenlemişti. Çayı bir grup gazeteci ile izledik, fotoğraflarımızı çektik ve Londra'nın merkezinden Kuzey Londra'ya dönüyorduk. Birlikte etkinliği izlediğimiz bir gazeteci ablamız lafı yapıştırdı.

"Kadınlar Günü'nü bunlar değil, hayatı boyunca köle gibi çalışmış olan benim gibi kadınlar kutlamalı. Oysa onların süslenip püslenip kutladıkları günü ben yine çalışarak onların eğlencesini takip etmek zorun kalıyorum" dedi.

Kuaför ve güzellik salonu müdavimi, alışveriş merkezlerinde mesai yapan, insanlarla temas ettiği tek yer sosyete çayları olan ve tek amacı Louis Vitton'un yeni çantasını edinmek olan kadınların değil, elleri çalışmaktan nasır tutan, işten koşar adım gidip çocuğunu kreşten alma telaşı içerisinde olan, evini tek başına çeviren ya da en az eşi kadar sorumluluk üstlenen, çalışan, didinen kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları