Birkaç tane daha Erhürman olsa derken…

Yayın Tarihi: 19/03/14 08:16
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Biz Meclis'te birkaç tane daha Tufan Erhürman gibi Milletvekili olsa derken, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman Milletvekilliğini sorgulama sürecine girdi. Daha doğrusu soktuk.

Elbirliği ile yaptık bunu ve de bunu yaparken büyük ayıp ettik.

Erhürman'ın açıklamasını okurken yüzümüzden utanmamız gerektiğini düşündüm ve kendi hesabıma da utandım.

Yıllardır "meclis çalışmıyor" , "halkın ihtiyacı olan yasalar geçmiyor", "Milletvekilleri milleti temsil etmiyor çünkü onlar için çalışmıyor" diye feveran eden bizler değilmişiz gibi, şimdi çalışan bir vekil çıkınca da onu aforoz etme ihtiyacı duyuyoruz.

Erhürman ima ettiği gibi Milletvekilliğinden istifa etse yeridir. Bizim gibi bir halkın müstahakıdır böyle bir değerden yoksun bırakılmak.

Ama eminim, ya da en azından öyle olmak istiyorum ki Tufan Erhürman'ın yurtseverliği, hizmet isteği ve çarpık düzeni tadil etme arzusu ağır basıp halkını yarı yolda bırakmayacaktır.

Kendisi de söylüyor açıklamasında Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası, Anayasa değişikliği gibi konular var yapılması gereken. Bunlar da onun sorumluluğunda bana göre.

Bir sürü yasanın mimarı iken onu alkışlayanlar, ruhunu anlamakta bile güçlük çektikleri bir yasadan dolayı onu çarmıha germek istemelerinin altında başka nedenler olduğunu düşünüyorum. Halbuki yasaya en fazla karşı çıkması gereken kesim içerisinde bulunan birisi olarak bu yasayı destekliyorum. İlk başta endişelerim vardı. Sordum öğrendim.

Basın özgürlüğünü kısıtladığı falan yok yasanın. Bir gazeteci olarak söylüyorum, hiçbir şekilde benim yaptığım gazetecilik kısıtlanmış değil. Çünkü ben kimsenin yatak odası ile ilgilenmiyorum. Ben ayrıca kimselerin özel telefon konuşmalarını dinlemekle haber yapılabileceğine inanmıyorum. Öyle gazetecilik yapmıyorum. Bu konuda ses çıkaranların neden çıkardığını bilmeyecek kadar saf değil kimse.

Tufan Hoca rahat olsun. Tepkilere kulağını tıkasın bence.

Çünkü Erhürman sadece onu eleştiren birkaç kişinin vekili değil, bütün halkın vekilidir. Onu eleştirenler yüzünden ona oy veren eleştirmenlerinden kat be kat fazla insanı yarı yolda bırakacak ve onların vekilliğinden vazgeçecek tıynette bir adam değil. En azından öyle olmaması konusunda dua ediyorum.

Evet onu tanıyan herkes, aktif siyasete bu işi çok sevdiği ya da bu alanda kalıcı olmak istediği için girmediğini bilir. Ama bildikleri bir şey daha var ki, bu işler Tufan Erhürman olmadan biraz zor olur.

Tam biz Mecliste birkaç tane daha Erhürman olsa keşke derken, var olanı yitirmeyelim.

Dayan Hoca, bu ülkenin sana ihtiyacı var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları