Gülen'in hediyesi duyguyla yapılan müthiş reklam

Yayın Tarihi: 20/03/14 08:52
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Ak Parti'nin son reklam filmini birkaç kez izledim. Müthiş bir şey yapılmış. Herhâlde Türkiye'de siyasal reklamcılığın son noktası diyebiliriz.

Birkaç Milyar kez izlendikten sonra Yüksek Seçim Kurulu reklamı yasaklamış. Amaç hasıl oldu. Reklam da hala sosyal medyada katlana katlana izleyici sayısını arttırıyor.

Gelelim reklama.

Reklamcılık, özellikle siyasal türden olanı tamamen bir duygu işidir.

Halkın etkileneceği bir duyguyu bulursunuz, onun zerine kampanyanızı kurarsınız, duyguyu yeterince işlemişseniz o kampanya başarılı olur.

Yani Seçim Kampanyasının asıl hammaddesi duygudur. Doğru duyguyu bulmaktır.

Türkiye'de ay sonu yapılacak yerel seçimler öncesi Ak Parti'nin reklamcılarının ciddi bir duygu sorunu vardı. 12 yılda her şey söylenmiş, icraat anlatılmış, Hayali gerçek oldu denmiş. Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz denmiş. Hemen hemen denebilecek her şey denmiş. Siyasal reklamcılık açısından da başarıya başarı katılmış. Çıta yüksele yüksele daha yüksek nokta olmadığı düşünülmeye başlanmış.

Ve duygu yoktu. Hangi duygunun üzerine bu kampanyayı bina edeceklerini bu işleri takip eden birisi olarak ciddi ciddi merak etmeye başlamıştım.

Sonra geldi 17 Aralık operasyonları. Kayıtlar, bantlar, vs. vs.

Sonrada bütün bunların arkasındaki gücün ve arkasındaki güç Fetullah Gülen olduğu ortaya çıktı.

Ve aranan duygu bulundu. Hem de Fetullah Gülen'n hediyesi olarak.

Bu duygunun yansımasını yasaklanan ama uzun yılar daha gösterilmeye devam edecek olan "Bir Millet Eğilmez" reklam filminde dibine kadar kullanıldı.

Dışarıdan yapılan ve Türkiye'nin birlik berberliğini tehdit eden bir müdahaleye karşı her kesimden insanın bayrağına, İstiklal Marşı'nın eşliğinde sahip çıkma seferberliğine girmesi, duygunun ta kendisini temsil etti.

Yani Ak Parti reklamcıları, Ak Parti'yi yok eymek isteyenlerin sağladığı o duyguyu kullanarak şu ana kadar yapılmış en iyi siyasal iletişim stratejisini kurgulamışlar.

Bence şu ana kadar Türkiye'de yapılmış en iyi siyasal reklam filmidir.

Bunu bir profesyonel olarak söylüyorum.

Aksini söylemek, haksızlık olur, yalan olur, yanlı düşünmek olur.

Ak Parti bütün bu seçim bittikten sonra Fettullah Gülen'e teşekkür etse yeridir.

Reklam kampanyasının hammaddesi olan duygu onun hediyesi çünkü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları