İrsen Küçük nereye koşuyor?

Yayın Tarihi: 17/04/14 08:22
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
28 Temmuz seçimleri bize bir ilki yaşattı, birkaç ay öncesinde Başbakan olan ve bir partinin Genel Başkanı partisinin listesinde sonucu sıralarda gelerek meclis dışına atıldı.

İrsen Küçük'ün yaşadığı kötü tecrübeyi kimsenin yaşamasını arzu etmeyiz ama Kıbrıs Türk siyasetinde rol alan ve göreve talip her siyasetçinin bundan büyük bir ders çıkarması gerektiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Ben bu tavsiyeleri yaparken görüyorum ki bizzat İrsen Küçük bundan dersini çıkarmamış. Seçimin ardından birçok yerde kaybetmesinin sebebi olarak Türkiye'yi işaret edip, "Beni Derviş Eroğlu değil Türkiye yendi" gibi ifadeler kullanırken, geçen hafta KKTC'yi ziyaret eden AB Bakanı ve Baş müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinden pirim yapmaya çalıştı. Bununla da kalmıyor Sayın Eski Başbakan, dün gece Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Halil İbrahim Akça ile Lefkoşa'da bir restoranda yaptığı yemek öncesi, bazı basın mensuplarına telefon açıp, sanki rastlantı sonucu gelinmiş gibi, yemeğin fotoğraflanmasını talep etti. Bunda da başarılı oldu. Amaç "İrsen Küçük yeniden sahnede" imajını yaratmak.

Kıbrıs Türk Halkı İrsen Küçük'e tavrını sandıkta gösterdi ve kendisini siyasi arenanın dışına davet etti. Sayın Küçük bunu idrak etmesi gerekirken, ucuz yollarla, dışına itildiği siyasi arenaya geri dönme gayretlerinin siyasi mantığa sığdırmak mümkün değildir.

Sayın Başbakan. Acısıyla tatlısıyla bir Başbakanlık dönemi geçirdiniz. Acıları biraz fazla olmuş anlaşılan ki büyük bir hezimetle sandıkta kaldınız. Bu saatten sonra yeniden çizmeleri giyip seçim meydanlarına ne olur çıkmayın. Adınızın büyüklüğü, soyadınızın saygınlığına gölge getirerek, kendinize "Zübük" dedirtmeyin. Halkın tepkisi 28 Temmuz'dan daha sert olur. Hele hele böyle ucuz oyunlarla fotoğraf çektirip, konukların popülaritesinden faydalanmaya ne ihtiyacınız var ne de size bir fayda getirir.

Kokuşmasında sizin de payınız olan Kıbrıs Türk siyasetinin, daha da kokuşmasına hizmet etmekten başka bir işe yaramaz.

Önceleri size inanan ve size birçok dikkate almadığınız tavsiyede bulunan bir kardeşiniz olarak bu naçizane tavsiyemi dikkate alacağınızı ümit eder, emekliliğinizin keyfini sürmenizi salık veririm.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları