İttifucked!

Yayın Tarihi: 18/04/14 07:41
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Ve Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti Ulusal Güçler arasındaki ittifak malum sona ulaştı. Sevgili Özdemir Tokel, Facebook sayfasında Mazhar Alanson'dan Benim Hala Umudum var şarkısını paylaşıp ittifakla ilgili umut kırıntılarını ifade etse de, bir sonraki paylaşımında o umutların da yok olduğunu belirtti. Bu noktada MFÖ'nün "Sakın Gelme", ya "Asabiyim ben" şarkıları günün anlam ve önemine uygun bir paylaşım olurdu.

Neticede UBP ile DP-UG'nin işbirliğinin başlıkta İngilizce Türkçe karışımı bir ifadeyle belirttiğim (Medya Etik Kurulu ile başım belaya girme ihtimaline rağmen bu fırsatı kaçıramazdım) akıbete uğraması Cumhuriyetçi Türk Partisi cenahında 21 pare top atışı ve seçimlere kadar devam edecek şölenlerle kutlanmaya başladı.

Şimdi sağın iki partisi Belediye seçimlerine ayrı ayrı girecek ve güçlerini ortaya koyacak. Burada Cumhurbaşkanı'nın tavrı da önem kazanıyor. Nötr kalabilir. Bir yana eğilim gösterir, ya da kendi gönlünde yatan bir karma Belediye Başkan adayları listesine gö kırparsa seçim başka başka sonuçlara gebe olur.

Ama sonuçta bu işten CTP-BG karlı çıkar.

Hazır CTP'den laf açılmışken bizim CTP neler karıştırıyormuş neler.

CTP-DP hükümeti arasındaki başlıca sorunlar üç başlıkta toplanıyor. Birisi kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı kavgası, diğeri fonların Maliye Bakanlığına devri ve bir öteki de Lefke Avrupa Üniversitesi.

Son derece sağlam bir kaynaktan öğrendiğim kadarıyla CTP Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminin kendi içinde yönetim kurulu tarafından yapılmasını istemiş, bu konuda da Türkiye'de Türkiye Kalkınma Bankası adına KKTC Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu'nda bulunan iki üyeden CTP'li Başkan adayını desteklemesini istemiş. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği içine çekilmek istendiği tartışmadan uzak kalmak adına bu oylamada yer alınmaması gerektiği telkininde bulununca CTP'nin planları suya düşmüş.

Bir diğer mesele olan Fonların Maliye Bakanlığı'na devri konusunda CTP yine TC Büyükelçiliğini konunun içine çekmeye çalışmış ve fonların devri konusu Ekonomik Programda olmasına karşın, fonlarda şu anda birikmiş olan 15-20 Milyon TL civarında TL paranın yine TC Büyükelçiliğinin isteği ile Maliye'ye devri gerektiğini söylemişler. Yine TC Büyükelçiliği bu tartışmanın dışına kendini ustaca bir manevra ile çekerek, fonların devrine evet ama içindeki paranın bir defaya mahsus olarak nerede kullanılacağına hükümetin karar vermesi gerektiğini ifade ederek CTP'nin DP'ye TC Büyükelçiliğinin adını kullanarak oynamaya çalıştığı oyunda yer almadı.

Sonuçta ittifak başlamadan bozuldu. Hükümet de sallantıda.

Göreceğiz bakalım...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları