Lekeli değil Lefkeliyiz.

Yayın Tarihi: 26/04/14 18:43
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Abimiz Dr. Nazım Beratlı biraz eleştirel bir dille de olsa Lefke'nin Pepsi Kıbrıs Kupası'nın çok temiz bir skorla Lefke Çarşısından geçirip Karadağ'a kadar götürmesi sevincini yazmış, bir de birçok insanın bilmediği bir de tarih dersi vermiş. Kalemine sağlık. Üç yıl önceki final maçının gaspı sırasında bendenizde tribünlerde yerimi almış, bir başka Lefkeli yazar abimiz Ali Tekman ile deyimi yerindeyse kucak kucağa maçı izlemiştik.

Hatta o maçın olumsuz hatırası, Ali Tekman'ın önceki akşamki maça gelmemesine neden olmuş. Çetinkaya ile oynanan (oynatılmayan) finalin ağzında bıraktığı kötü tat sağlığını bozmuş, maça doğru giderken gelen kalp çarpıntıları nedeniyle Atatürk Stadyumuna doğru değil Girne'ye doğru seğirtmesine neden olmuş.

Üç yıl önce elimizden alınan kupayı tabi ki unutmadık. O oyunun arkasındaki aktörleri de unutmadık. Olan oldu ve Lefke sadece "Çorabınız yoksa size biz alırız" diyen Yenicami'ye değil, Lefke'yi ne kadar iyi futbol oynarsa oynasın şampiyonluk hesaplarına dahil etmeyen Lefkoşa'nın futbol çevrelerine de futbol dersi verdi.

Bu ciddi bir aşamadır. Trabzon'un İstanbul takımlarına karşı verdiği mücadele sonrasın Anadolu takımları adına elde ettiği saygınlık ve üç büyükler yerine dört büyükler ifadesinin yerleşmesinde gösterdiği başarı gibi bir başarıyı Lefke sonunda elde etti.

Buna sevinmek lazım. Ben de öyle yapıyorum.

Lefke taraftarı dün çok önemli bir sınavdaydı ayrıca. Sınavı başarıyla geçtiklerine de ayrıca seviniyorum.

Devre arasında bir Yenicami taraftarının saha ortasına siyah beyaz bayrağı dikmeye çalışmasının gördüğü karşılık haricinde herhangi bir taşkınlık olmadı.

İçlerinde bulunduğum için pek fark edemedim ancak görüntüleri sonradan izlediğim zaman İnönü Stadyumu, ya da Türk Telekom Arena'da görmeye alıştığımız tribün manzaralarını aratmayacak bir coşku vardı. Coşku öğle saatlerinden başladı ve yüzlerce araçlık konvoy ile Lefke'den Atatürk Stadı'na gelindi.

Buna benzer konvoylar benzin fişi karşılığında siyasi partilerin seçim zamanları mitingler öncesi gövde gösterileri için bir araya gelenler tarafından bile ender yapılabiliyor.

Dr. Nazım Beratlı üç yıl öncesini hatırlamadığımız ya da yazmadığımız için sitem etmiş biraz.

Üç yıl öncesini unutmadık. Unutmuyoruz. Ama önceki geceyi hiç unutmayacağız.

Bu diğerini bastırdı hatta.

Sevinirken, üzüntüleri de bir an olsun unutmak ister insan.

Bizim dışımızda tarihimize sürülen lekeyi de artık tarihteki yerinde bırakmak lazım bence.

Seviniyoruz çünkü Lefkeliyiz.

Lekeli değil Lefkeliyiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları